avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... La ce ar trebui sa fiu atent? Imprumut fara garantii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

La ce ar trebui sa fiu atent? Imprumut fara garantii

Buna, sunt student, nu lucrez nicaieri, insa peste 2 saptamani ma voi angaja.
As dori sa stiu la ce ar trebui sa fiu atent daca voi apela la acest anunt
ofer bani imprumut fara garantii in toata tara, intre 500-10.000e, dobanda 10% an, doar prin contract notarial obligatoriu, daca aveti nevoie de un inprumut rapid nu ezitati si contactatine la nr de telefon

am urgent nevoie de 11 milioane, pentru a plati chiria, maine fiind ultima zi. si nu, chiar nu pot ajunge la o intelegere cu chiriasul, sunt de alte etnie..
nu prea ma pricep la astfel de lucruri, dar nu am niciun bun pe numele meu. vreau sa imprumut suma minima oferita de ei de 500 euro. ce sa va intampla, cat voi plati pe luna? pana cand...cat... voi avea parte de discretie sau vor afla si ai mei? banii ii voi returna.. doar ca nu stiu la ce sa ma astept..
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:10, 22 Decembrie 2010
diana25 a scris:

in momentul semnarii contractului in fata notarului veti primi si banii, sau inaintea semnarii contractului, depinde cum decideti, insa atentie!!!!!!!! nu semnati pana nu primiti banii! modul platii si perioada o decideti cu creditorul, iar notarul va redacta actul in forma ceruta de dumneavoastra privind aceste aspecte.
repet, atentie mare la contractul de imprumut, mai ales daca nu cunoasteti creditorul!

deci sa ii spun ca doresc banii inainte de a semna contractul, si sa imi fie dati in fata doamnei de la notariat? si ce anume sa caut in contract? la 500 de euro cat doresc sa imprumut..ce pot pati foarte grav adica ce anume ar putea fi ascuns care sa ma faca sa am de platit mai apoi triplu..
ok, atunci da-i telefon aluia cu imprumutul, trimite-i bani de drum si apoi astepta cu ochii in soare sa vina. cine crezi ca e ala de-ti da cu dobanda 10 % pe an si fara garantii?
gi_jane2 a scris:

ok, atunci da-i telefon aluia cu imprumutul, trimite-i bani de drum si apoi astepta cu ochii in soare sa vina. cine crezi ca e ala de-ti da cu dobanda 10 % pe an si fara garantii?

cred ca va fi pe luna, eu nu vreau sa jignesc pe nimeni
vreau doar ajutor si cat mai multe informatii inainte sa ma bag in asa ceva
alta solutie nu am si cand spun asta, stiu ce vorbesc
In mod sigur, creditorul va avea un drept de gaj general in baza contractului de imprumut pe care-l vei incheia la notar. Asta inseamna ca daca tu nu vei restitui suma in termen, creditorul (adica cel care te imprumuta) va putea sa-ti execute bunurile mobile si imobile pe care le detii pe numele tau, iar daca vei avea salariu, va putea sa-si recupereze banii prinaplicarea popririi pe salariul tau (bineinteles, toate acestea dupa o intreaga procedura privind executarea silita).
Dar atentie: in cuprinsul contractului se va mentiona faptul ca suma imprumutata va fi restituita pana la o anumita data si ca pana la acea data nu este purtatoare de dobanzi! Probabil se va mentiona si ca dupa acea data ea va purta o dobanda legala, intr-un anumit cuantum. Aici trebuie sa fii tu foarte atent, pentru ca sigur creditorul iti va cere sa mai semnezi inca un act (doar "intre 4 ochi" - tu si el) in care se va specifica faptul ca tu va trebui sa platesti o anumita dobanda pentru suma imprumutata, dobanda care, repet, nu va fi mentionata in contractul de imprumut semnat la notar. Daca ar fi mentionata, ar insemna camatarie!
Asadar, ai inteles? O astfel de persoana = camatar = nu vrei sa te incurci cu ea!!!
Sfatul meu? Imprumuta-te de la toata familia si toti prietenii, dar nu apela la o astfel de persoana.!
Inca ceva: crede-ma pe cuvant cand iti spun ca vei plati inzecit suma imprumutata! Daca nu vei putea sa o restitui in termen, vei incheia un act aditional la contractul de imprumut, act prin care se va prelungi perioada de creditare (desigur, cum nimic nu este gratuit, cu plata unei dobanzi mai mari, dobanda de care nu se va vorbi in acel act aditional incheiat ulterior tot la notar), si tot asa, pana cand acei 1100 lei se vor transforma intr-o suma cu multe zerouri in coada si care te va bantui noapte in somn!
Iti spun toate acestea in cunostinta de cauza, nu pentru ca am patit-o - Doamne fereste!!! :worthy: - ci prin prisma experientei acumulate la serviciu!

Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
iti multumesc shaiwa, dar acum parca sunt mai mult speriat decat linistit...ce sa fac... chiar nu am de unde sa ma imprumut..
deci daca ma imprumut pana la urma, sa raman doar la actele semnate la notariat, si nimic mai mult aditional..
totusi ceea ce inteleg eu este ca la notariat actul semnat nu implica dobanda...e cam aiurea...adica ii cer 500 de euro si sa ii dau innapoi tot 500 de euro...cred ca va fi ceva de genul sa ii platesc luanr dobanda pana ii pot da toata suma innapoi
nu situ ce sa zic,,,

Alte discuții în legătură

Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sorayaedi sorayaedi Buna seara!Acum 3 zile am cumparat o casa cu credit ipotecar.Casa am luat-o printr-o agentie imobiliara ce mi-a impus comision de 2% din pretul casei.Adica la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii dau cuiva 3000 de euro cu dobanda claudiu_florin_xiy claudiu_florin_xiy un prieten mia zis ca are pe cineva care are nevoie de 3.000 de euro pentru 6 luni..iam zis ca ii dau dar sa imi dea 200 de euro pe luna dobanda:..omu a fost ... (vezi toată discuția)