avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... La ce ar trebui sa fiu atent? Imprumut fara garantii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

La ce ar trebui sa fiu atent? Imprumut fara garantii

Buna, sunt student, nu lucrez nicaieri, insa peste 2 saptamani ma voi angaja.
As dori sa stiu la ce ar trebui sa fiu atent daca voi apela la acest anunt
ofer bani imprumut fara garantii in toata tara, intre 500-10.000e, dobanda 10% an, doar prin contract notarial obligatoriu, daca aveti nevoie de un inprumut rapid nu ezitati si contactatine la nr de telefon

am urgent nevoie de 11 milioane, pentru a plati chiria, maine fiind ultima zi. si nu, chiar nu pot ajunge la o intelegere cu chiriasul, sunt de alte etnie..
nu prea ma pricep la astfel de lucruri, dar nu am niciun bun pe numele meu. vreau sa imprumut suma minima oferita de ei de 500 euro. ce sa va intampla, cat voi plati pe luna? pana cand...cat... voi avea parte de discretie sau vor afla si ai mei? banii ii voi returna.. doar ca nu stiu la ce sa ma astept..
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:10, 22 Decembrie 2010
Deoarece userul CristianMM a deschis acelasi topic de doua ori, unul a fost sters, conform disp. Regulamentului de postare.In acel topic, au fost date urmatoarele raspunsuri:

@procmarci
"Daca chiar doriti acest imprumut, eu zic mai intai sa luati legatura cu respectivii, si sa vedeti care sunt adevaratele conditii, sa studiati bine contractul.
Sa fiti sigur ca nu vor fi aceleasi cu cele declarate in anunt.
Eu cred ca dobanda reala este de 10% pe luna, nu pe an, si asa mi se pare putin.
Apoi, vedeti cu gajul, chiar nu cer nici un gir pentru suma imprumutata?
Apoi, mai stam de vorba..."

@CristianMM
"In mod normal ar trebui sa imi aleg in cate luni pot restitui suma, iar pana atunci, de exmplu 5 luni, acele 5 luni platesc dobanda de 10% din 500 euro imprumutati, asta insemnand 50 de euro pe luna. banii sa ii primesc in fata doamnei de la notariat, inainte sa semnez, iar daca se poate sa propun si o clauza de confidentialitate care daca se incalca sa cer daune, cam aceeasi suma pe care am imprumutat'o.. adica nu vreau sa ma trezesc la parintii mei la usa cu respectivul, sau sa ma streseze la cap ori amenintari sa platesc in plus sau sa mai fac un imprumut...
ce altceva ar putea sa mearga rau...tinand cont ca am doar 22 de ani si sunt student.."




Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
deci sa inteleg ca pot spune ca imprumut 500de euro si de exemplu peste 4 luni sa ii dau innapoi 700 de euro, asa este?


contractul se va face direct pe 700 de euro si daca peste 4 luni nu ai sa-i dai 700 de euro, o sa te puna sa-i semnezi unul de 1000 si tot asa...
asta e un aspect. in alte cazuri, nu s-a ajuns sa se semneze un contract. cel care dadea imprumut zicea ca e din alt oras decat cel ce vroia imprumut si ca trebuie sa-i plateasca drumul, iar dupa ce omul platea , persoana " cu bani" nu mai venea...si tot asa. idei le tot vin la excrocii astia
Dobanda este de 10 % pe an , se plateste lunar in rate prin virament

este ceva ne-inregula aici??
Subscriu la ceea ce a afirmat gi_jane2!
Ia aminte la ultima ei postare, cea referitoare la sumele din contract, pentru ca este perfect adevarat. :((
Inca o data, parerea mea este ca ar trebui sa stai departe de astfel de "afaceri". Cu siguranta vei regreta mai tarziu, peste cateva luni.
Decizia iti apartine, dar daca tot ai cerut un sfat, ar trebui sa iei aminte la ceea ce ti-au spus toti predecesorii mei.
Citeste inca o data cele trei pagini cu raspunsuri si ulterior ia o decizie. :rtfm:
Sa speram ca va fi una inteleapta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sorayaedi sorayaedi Buna seara!Acum 3 zile am cumparat o casa cu credit ipotecar.Casa am luat-o printr-o agentie imobiliara ce mi-a impus comision de 2% din pretul casei.Adica la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii dau cuiva 3000 de euro cu dobanda claudiu_florin_xiy claudiu_florin_xiy un prieten mia zis ca are pe cineva care are nevoie de 3.000 de euro pentru 6 luni..iam zis ca ii dau dar sa imi dea 200 de euro pe luna dobanda:..omu a fost ... (vezi toată discuția)