Mi s-a propus , de catre asociatii firmei unde lucram , sa devin partener cu 30% , eu platind in schimb o suma de bani . Actele de cesiune au fost semnate dar am certitudinea ca nu au fost depuse la Registrul Comertului.
Intre timp relatiile s-au tensionat din cauza multor ilegalitati prezente in firma dar si din cauza neplatii salariului atat catre mine cat si catre ceilalti angajati ( acestia lucreaza fara forme legale ) Orice discutie cu cei doi , legata de subiectele divergene duce la scandal .
Amenintandu-i ca-mi recuperez , din vanzarile zilnice , banii cuveniti ( salariile neincasate de mine ) , mi s-a interzis accesul in firma .
Ce pot face in cazul asta ? Nu mi se inapoiaza nici macar Cartea de munca .
Am incercat pe NET , cautand Reg. Comertului , sa aflu datele firmei ( ma interesa sa stiu doar cine sunt(em) asociati ) dar nu o pot face decat prin plata unei sume -300 RON- bani ce nu-i am .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Cum pot afla daca acel Contract de Cesiune a fost depus ? Pot sa ii actionez in justitie conform art. 215 CP in cazul in care n-au depus actele ? ( au trecut 6 luni de la "tranzactie" ).
Cum si unde pot reclama munca la negru ?
Aveti dovada de plata a sumei pentru partile cesionate? Informatiile se pot obtine usor de la ORC si nu sunt atat de scumpe. De exemplu un certificat constatator tarifat "la urgenta" costa 45 ron si se elibereaza in maxim 60 minute.
Sunt perfect de acord cu raspunsurile date de ceilalti colegi, cu precizarea ca nu putea nimeni depune pt inregistrare la ORC un simplu contract de cesiune fara exista si unui act aditional sau hotararea asociatilor, act constitutiv actualizat si o declaratie a dumneavoastra ca indepliniti conditiile legislatiei in vigoare referitoare la detinerea calitatii de asociat., declaratie ce se da in fata unui notar, avocat, director ORC, judecator delegat la ORC.Daca nu ati semnat toate aceste acte at a existat o procura data de dvs, in cunostinta de cauza pt ducerea la indeplinire a hotararii de a fi cooptat.Dar dupa ce spuneti, nu cred. In concluzie, mergeti la ORC pt informatii. Se obtin f usor. Pe site tr faceti abonament si costa.
Am fost la ORC si am depus cerere pentru care am achitat doar 4,5 lei ( ma interesa doar cine sunt asociatii ) . Raspunsul il primesc luni.
Se pare ca sunt bun de cinste pentru pontul cu plata la fatza locului ( comparatia cu plata pe NET nu o mai amintesc )