avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dati-mi un sfat , va rog !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dati-mi un sfat , va rog !

Mi s-a propus , de catre asociatii firmei unde lucram , sa devin partener cu 30% , eu platind in schimb o suma de bani . Actele de cesiune au fost semnate dar am certitudinea ca nu au fost depuse la Registrul Comertului.
Intre timp relatiile s-au tensionat din cauza multor ilegalitati prezente in firma dar si din cauza neplatii salariului atat catre mine cat si catre ceilalti angajati ( acestia lucreaza fara forme legale ) Orice discutie cu cei doi , legata de subiectele divergene duce la scandal .
Amenintandu-i ca-mi recuperez , din vanzarile zilnice , banii cuveniti ( salariile neincasate de mine ) , mi s-a interzis accesul in firma .
Ce pot face in cazul asta ? Nu mi se inapoiaza nici macar Cartea de munca .
Am incercat pe NET , cautand Reg. Comertului , sa aflu datele firmei ( ma interesa sa stiu doar cine sunt(em) asociati ) dar nu o pot face decat prin plata unei sume -300 RON- bani ce nu-i am .

Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Cum pot afla daca acel Contract de Cesiune a fost depus ? Pot sa ii actionez in justitie conform art. 215 CP in cazul in care n-au depus actele ? ( au trecut 6 luni de la "tranzactie" ).
Cum si unde pot reclama munca la negru ?

Multumesc.
Plata pe net e de fapt mai complicata, intrucat nu platesti o singura operatiune, ci ti se creeaza un cont cu o suma disponibila, si poti cere in aceasta limita informatii despre orice societate din RO. La fata locului e mult mai bine, dar nu inteleg de ce nu ti s-a dat pe loc informatia! Un instoric complet dureaza cel mult o ora jumate, cum adica o lista de asociati dureaza doua zile lucratoare???
Nici eu nu stiu de ce luni. Oricum , acolo la ghisee , erau niste doamne foarte plictisite de viata si parca suparate ca au un loc de munca . M-am supus , nu de alta dar se pierde atat de multa energie luindu-te la harta cu niste functionari publici incat mai bine ... te gandesti la weekend.
Am fost la ORC si am ridicat informatia solicitata. NU figurez printre actionarii firmei . Ultima inregistrare in acte era din luna nov. dar se referea la cu totul altceva.
Acum , la 6 luni de la tzeapa , pot sa-i actionez in justitie ? X-(Am vreo sansa avand doar un exemplar al acelui "contract "cu semnaturile celor doi "cedenti ", dar neavand nicio chitanta privind suma ( 8000 E ) cu care am vrut sa cumpar ?.
Stiu ca vor zambi multi vazand atata naivitate dar era vb. de colegi , cu nume , cu adrese ... nu erau niste straini .
Lectia ar trebui sa fie faptul ca indiferent cat de apropiate sunt partile, contractele trebuie facute cum trebuie!

Partea buna e ca transferul opereaza si fara plata banilor. Partea proasta e ca inregistrarea nu se poate face fara justificarea platii impozitului de catre vanzator(i).

Totusi ma gandesc asa: ai mai mult de 10% din partile sociale, deci poti cere administratorului sa convoace AGA. Fa asta, in scris, iar pe ordinea de zi sa fie luarea la cunostinta despre cesiune si modificarea actului constitutiv, daca e cazul.
Pai eu nu sunt actionar . M-am convins dupa raspunsul ORC. Am fost inselat cu o suma de bani promitandu-mi-se actionariat in firma aia. Sunt Neicanimeni. Am dat 8000Euro si atat
Cerandu-mi salariile restante ( nu am primit salariu in ultimile luni ) , n-am mai fost primit in firma de teama ca imi trag salariile din vanzarile zilnice.
Ce AGA sa convoc eu , in calitate de ce ? Acum , chiar daca m-ar recunoaste de actionar , nu imi mai foloseste la nimic de vreme ce in firma aia s-a produs un colaps total : datorii de sute de milioane , evaziune fiscala , munca la negru.
De-aia intreb : Asta nu este inselaciune ? Pot depune plangere penala impotriva lor ? Unde o depun , daca va fi cazul ? Ce pasi sa urmez ?

Alte discuții în legătură

Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)
Ajutor,cec in banca fara acoperire dana/80 dana/80 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti mia fost bagat in banca un cec dat garantie de o firma careia ii datorez 20000 ron cu toate ca aceasta firma stia ca ... (vezi toată discuția)
Proces pentru inselatorie turboxxl turboxxl Buna ziua, Sunt web designer am o firma pe care desfasor activitatea de web design si web hosting.Pana aici nimic iesit din comun.Saptamana trecuta am avut ... (vezi toată discuția)