avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am o datorie de 4600 ron la un IFN.Am solicitat o rata suportabila dar mi s-a spus sa platesc intai suma 1300 ron pe care eu nu o am.Acum am primit un sms prin care mi se comunica inaintarea cererii catre judecatorie pentru executarea silita.
Intrebarea mea este daca e normal sa mi se comunice printr-un sms acest lucru si ce trebuie sa fac eu in acest caz?Care sunt procedurile de executare- exista un proces? Au fost amenintati parintii ca le vor lua casa si bunurile deoarece eu locuiesc la adresa lor.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 09:51, 29 Decembrie 2010
Pot incheia un act aditional prin care sa platesc o suma lunara fara sa mi se faca poprire?
Luati legatura cu acel executor pentru ca el se ocupa de dosarul dvs de executare. Din practica, cu un angajament de plata dat in fata executorului, daca suma e relativ mica va poate lasa in pace. Si suma e mica, nu cred sa fie probleme. Practic lui ii intra bani daca faceti acel angajament de plata si il faceti sa inteleaga asta prin faptul ca sunteti doar salariata si nu aveti alte bunuri sa vi le urmareasca. Practic, ii virati lunar o suma de bani pe care el oricum ar incasa-o daca v-ar face poprire pe salariu ( 1/3 din el)
Am sunat la IFN si am cerut sa vorbesc cu executorul.Operatorul mi-a spus ca nu este nevoie si daca achit in doua zile o suma de 250 ron se stopeaza executarea silita.Plata o fac tot ca inainte prin cardul eliberat de ei.Mi-a mai spus ca nu se face deocamdata un angajament si ca eu trebuie sa platesc lunar cat mai mult pentru a reduce din datorie. Daca luna viitoare imi cere tot atat sau mai mult eu nu am cum sa platesc.
Mirela, executarea silita nu se va stopa daca platesti 250 lei. Acolo e vorba despre cine raporteaza incasarea banilor. Cel cu care ai vorbit sau executorul bancar. Fiecare e cu contul lui. Cauta pe google detaliile de contact ale executorului si vorbeste cu el. Cu el rezolvi mult mai la obiect decat cu " aburelile" de la call center unde ai vorbit.
Nu am gasit datele de contact ale executorului.Pe instiintarea pe care am primit-o, sub numele executorului este un nr. de mobil.Pe acesta am sunat si au raspuns operatorii.In seara am fost sunata tot de un reprezentant al IFN ca sa imi spuna ca daca nu platesc pana joi dau dosarul executorului.Nu mai stiu ce sa inteleg.Cu executorul nu pot lua legatura.

Alte discuții în legătură

Dacă azi ajunge un dosar la domnul executor- întrebare procedura Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Dacă azi ajunge un dosar la domnul executor este adevărat ce mi a transmis ifn ul ca dacă luni fac plata, măcar jumate, voi plăti cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Executare silita? OnofrasRoxana OnofrasRoxana Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)