avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este obligatoriu sa fac reviziile la un service agreat ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este obligatoriu sa fac reviziile la un service agreat de producator sau pot face aceste revizii la oricare service autorizat eventual RAR?

AM cumparat un autoturism de la un dealer autorizat.
Mi s-a spus ca exista un document legislativ prin care se acorda posibilitatea de a face reviziile la termen in oricare service autorizat de RAR.
Este obligatoriu sa fac reviziile la kilometrii parcursi la un service agreat de producator sau pot face aceste revizii la oricare service autorizat eventual RAR?
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:05, 23 Decembrie 2010
Nu este reglementata prin lege ci exista obligatia stipulata in contractul de garantie in care prevede drepturile si obligatiile dvs.
Deci respectati conditiile din certificat ca sa beneficiati de garantie .
Poate va ajuta sa cititi pe viitor si Legea nr. 449/2003, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator
Multumesc pentru bunavointa!
Inteleg ca acea reglementare legala este doar o poveste sau poate e doar o posibila viitoare reglementare. Ceea ce am inteles este faptul ca acum nu exista aceasta lege. Totusi cei de la service-ul ce a avut autorizarea producatorulu spun ca pot face aceasta revizie in garantie conform unei reglementari legale (care se pare ca nu exista).
Pe plan european aceasta reglementare este deja implementata. Nu exista obligatia efectuarii reviziilor la un anumit service pentru a beneficia de garantie. Indiferent de locul unde se face o revizie, bineinteles firma din bransa, garantia ramane de 2 ani. Mergi cu Mercedes-ul la Toyota sau Renault si se completeaza in hartiile masinii efectuarea reviziei, garantia este de minim 2 ani. Am constatat personal.
Efectuezi toate reviziile si inspectiile la timp si la service-ul firmei producatorului, garantia partiala se poate prelungi mult peste cei 2 ani. Si aici am constatat personal, dupa aproape 7 ani si peste 250.000 km s-a efectuat o reparatie complet gratuita. Surpriza cea mai mare a fost ca am fost informat chiar de service-ul autorizat ca pot beneficia de gratuitate.
Daca in Romania este sau nu implementata este alta poveste. Totusi unii dintre producatori se tin de aceste reglementari, si chiar obliga reteaua proprie de dealeri si service-uri sa se conformeze.
Adica o fac pentru asi pastra numele si renumele.
Probabil sunt autorizati de producator sau daca nu sunt va mint in fata ca sa aibe de lucru si dvs. sa pierdeti garantia.
Daca postati aici ce scrie in certificatul de garantie al autoturismului o sa va subliniez unde specifica producatorul la obligatii sa se faca revizia.
Daca stam sa judecam dupa Legea nr. 449/2003, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. orice produs de folosinta indelungata sau nu dar care nu este consumabil consumatorul are dreptul in termen de 2 ani sa reclame neconformitatea.
Service-ul autorizat RAR ofera garantie pentru lucrare si piese dar nu si pentru masina.
In fapt masina isi pierde garantia deoarece nu ati mers la un service agreat de producator.

Pe plan european aceasta reglementare este deja implementata. Nu exista obligatia efectuarii reviziilor la un anumit service pentru a beneficia de garantie. Indiferent de locul unde se face o revizie, bineinteles firma din bransa, garantia ramane de 2 ani. Mergi cu Mercedes-ul la Toyota sau Renault si se completeaza in hartiile masinii efectuarea reviziei, garantia este de minim 2 ani. Am constatat personal.


Pe plan european exista un regulament care nu a fost adoptat la noi si nici nu cred ca va fi.
In plus regulamentul este dat de Consiliul Concurentei pentru a liberaliza piata.
Nu puteti merge la Mercedes sa va repare o Toyota ca nu au de unde sa aibe acel soft sau piesele de schimb necesare decat prin comanda de la producator.

In cazul dvs. masina are garantie atata timp cat faceti revizia la service autorizat de producator.

Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificari in perioada de garantie. adriansimo adriansimo Buna ziua, Verificarile in perioada de garantie se pot face si la alt service agreat de producatorul autoturismului decat cel asociat dealer-ului de la care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am cumparat un autovehicul de nou in romania, ... ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua. Daca am cumparat un autovehicul de nou in Romania, am obligatia sa fac reviziile si inlocuirile periodice(nu ma refer la reparatii majore) DOAR in ... (vezi toată discuția)
Cum pot preveni furt/inlocuiri de piese auto Vulturudac Vulturudac cum pot preveni furt/inlocuiri de piese noi cu altele uzate in service reprezentanta cu ocazia reviziei anuale obligatorii la o masina noua? (vezi toată discuția)