avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
am si eu o nelamurire ,si implicit o intrebare legata de modul de calcul a majorarii pensiilor,comf.legi263/2010 pentru grupele 1 si 2 .[ex.meu .am 25 ani gr1 si un punctaj mediu anual de1.87468 din care 0.20436 in plata pe ord 100/2008]Pentru ca dupa cum zice premierul ca sint pensionari care li se va mari pensia in medie cu 93 se lei si ca sint care iau si 150 lei pai pe ord 100 mie mi sa dat 180lei la un punct de pensie de 581 acum cand e 732 sa primesc mai putin ?nu imi vine sa cred atunci sa dat 0,50 mai mult la fiecare an de spor acum se majoreaza punctajul mediu anual cu 5o% mi se pare ilogic sa fie mai putin .Ce ziceti!
Fara sa am datele si elementele necesare unui calcul exact sau unei aproximari, dau niste cifre pe care mi le asum(si nu le impun nimanui) si care vor fi confirmate sau infirmate in viitorul apropiat.Punctajul mediu anual in cazul de fata,va deveni 2,28468,iar pensia 1675 lei.Fac precizarea ca acestea sunt aproximari.
posibil sa ai dreptate dar cum ai facut calculul si pe ce baza?ca mie imi iasa mai mult [poate sint subiectiv:D
Asteptati decizia si vom vedea atunci procentul meu de reusita(in aproximari).Sunt si eu curios.
nu.eu va rugam sa imi spuneti si mie modul de calcul pentru ca eu am facut si in modul in care v-a iesit dumneavoastra dar am facut si un alt calcul in stil propriu in care imi iesea mai mult pentru faptul ca eu inteleg ca dupa oug100/2008 se prevedea ca se majoreaza cu o,50 fiecare an de spor iar dupa legea 218/2008 se prevedea majorarea cu 5o% a perioadelor lucrate in grupa 1. asta ar insemna dupa mine toata perioada de 25 ani. acum eu cred ca exista diferenta intre an de spor si peroiadele lucrate de aceie sa trecut la oug 209 sa se faca diferentierea ce ziceti?

Alte discuții în legătură

Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)