M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos raspunsul pe care mi l-au dat cei de la SNG chiar in aceasta dimineata, raspuns care ne face pe toti sa speram ca acest muuuuuuuuuuuuuult asteptat examen nu se va da tocmai in septembrie.....
„Examenul va fi in anul 2011 dar luna si ziua nu sunt stabilite. Conform agendei CSM pentru anul 2011 concursul de admitere la SNG este aproximat pentru luna septembrie, totusi noi speram sa fie mai devreme. Reveniti cu un mail prin luna februarie 2011.”
Bafta si spor la invatat!!!!!!!!!!!!!!
eu din cate am inteles de pe la instante si parchete, posturile de grefieri si cam tot ce inseamna personal auxiliar sunt blocate in sistem, inafara de magistrati. asta inseamna ca pana nu se deblocheaza posturile, admiterea la sng ar fi cam degeaba, deci nu se va organiza. desi ar fi cam mare nevoie de grefieri, in special arhivari si registratori, la noi cel putin pentru ca dosarele inregistrate la instante sunt din ce in ce mai multe, la fel ca si cauzele instrumentate de parchete.
când csm-ul a stabilit orarul examenelor pentru 2011 s-a decis ca în luna septembrie va fi examen de admitere la sng. locurile scoase la concursul de admitere la sng sunt cele necesare în acel moment pt acoperirea deficitului de personal, pe baza datelor transmise de fiecare curte de apel din ţară. aşa că dragă Gabitza88 admiterea la sng nu poate fi cam degeaba. pentru viitorii cursanţi sng-işti: nu slăbiţi ritmul la învăţat. s-aveţi spor.
faptul ca se va organiza pe la sfarsitul acestui an un concurs de admitere la sng nu inseamna ca posturile sunt sau vor fi deblocate in viitorul apropiat. asa ca, draga dalexia, nu mi-o lua in nume de rau ceea ce am spus in mesajul anterior. este vorba de o infomatie pur si simplu adevarata(poate sa-ti confirme orice instanta sau parchet ca este nevoie de personal auxiliar-grefieri etc- dar nu se pot face incadrari). pe de alta parte, cei care vor fi admisi la concursul din toamna acestui an pana vor absolvi mai au mult si bine. pana atunci se pot debloca si bloca de 100 si 1000 de ori functiile din institutiile publice.
totodata, chiar daca csm a stabilit un calendar ESTIMATIV pentru concursurile din acest an, acel calendar se poate modifica si sa scoata concursul daca se stabileste ca in urmatorii 2 ani(de exemplu) nu se vor debloca acele posturi. este un cerc vicios...siguri puteti fi de concurs in momentul in care se afiseaza informatiile oficiale