M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos raspunsul pe care mi l-au dat cei de la SNG chiar in aceasta dimineata, raspuns care ne face pe toti sa speram ca acest muuuuuuuuuuuuuult asteptat examen nu se va da tocmai in septembrie.....
„Examenul va fi in anul 2011 dar luna si ziua nu sunt stabilite. Conform agendei CSM pentru anul 2011 concursul de admitere la SNG este aproximat pentru luna septembrie, totusi noi speram sa fie mai devreme. Reveniti cu un mail prin luna februarie 2011.”
Bafta si spor la invatat!!!!!!!!!!!!!!
Pentru Dalexia, am si niste intrebari.
Salariul unui grefier absolvent de SNG este multumitor?
Daca am familie si as dori sa ma intorc in judetul de unde provin, crezi ca as avea ceva sanse?
In cele sase luni de curs exista si perioade de vacanta?
Cursantii de la SNG care sunt din provincie locuiesc in chirie sau stiti ceva camine?
cu certitudine pot răspunde la două întrebări: există o vacanţă la Crăciun şi nu sunt cămine pt cursanţii de la SNG.
pentru celelelalte întrebări, undeva...cu ceva pagini în urmă se vorbea de salariul unui grefier, astfel că poţi trage singură concluzia dacă este mulţumitor pentru tine. cât priveşte şansele de a prinde un post la tine în judeţ :) depinde, dacă în momentul absolvirii tale există acel post şi mai depinde şi de media cu care termini şcoala şi câţi colegi de-ai tăi (cu medii mai mari decât a ta) îşi doresc acel post :)
edy despre folosirea diacriticelor...ce să spun....se folosesc, însă nu ştiu dacă nu le-ai folosi ai fi respins la proba practică. cred că poţi să-i întrebi pe cei care-ţi primesc dosarul (tot grefieri sunt)
Eu am sustinut proba practica eliminatorie in Constanta si a constat in scriere dupa dictare si copierea unui text. Pe foaia de pe care trebuia copiat textul scria ca nu este obilgatorie folosirea diacriticelor, asa ca nici eu nu le-am folosit si am fost admisa. Tastaturile erau in limba romana. Este o proba relativ solicitanta, dar care nu este greu de luat, in conditiile in care te descurci cat de cat cu calculatorul. Mult mai grea a fost cea teoretica, pe care din pacate nu am reusit sa o trec. Va urez multa bafta si astept sa ne spuneti parerile voastre despre concursul acesta.
Buna tuturor! Este cineva din Bistrita sau Baia Mare pe-aici? Daca da, vedeti ca se scot la concurs posturi de grefier pt Parchetele din orasele respective. Am si eu o intrebare. Poate ma puteti lamuri. Ce sunt "datele din evidenta operativa a politiei judiciare"? Sunt cumva trecute acolo si plagerile penale chiar daca s-a dat NUP de ex? Multumesc.