M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos raspunsul pe care mi l-au dat cei de la SNG chiar in aceasta dimineata, raspuns care ne face pe toti sa speram ca acest muuuuuuuuuuuuuult asteptat examen nu se va da tocmai in septembrie.....
„Examenul va fi in anul 2011 dar luna si ziua nu sunt stabilite. Conform agendei CSM pentru anul 2011 concursul de admitere la SNG este aproximat pentru luna septembrie, totusi noi speram sa fie mai devreme. Reveniti cu un mail prin luna februarie 2011.”
Bafta si spor la invatat!!!!!!!!!!!!!!
Referitor la Incuviintarea executarii silite... voi ce invatati?
"Art. 373^1
Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, in termen de cel mult 5 zile de la inregistrarea cererii, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.
Instanta de executare incuviinteaza executarea silita a obligatiei stabilite prin titlul executoriu, printr-o singura incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor, in termen de cel mult 7 zile de la inregistrarea cererii de incuviintare a executarii silite.
In temeiul incheierii prin care se admite cererea de incuviintare a executarii silite, executorul judecatoresc poate proceda la executarea silita a obligatiei stabilite prin titlul executoriu in oricare dintre formele prevazute de lege, dispozitiile art. 371^1alin. 3 aplicandu-se in mod corespunzator.
Incuviintarea executarii silite este de drept valabila si pentru titlurile executorii care se vor emite de executorul judecatoresc in cadrul procedurii de executare silita incuviintate.
Instanta poate respinge cererea de incuviintare a executarii silite numai daca:
1. cererea de executare silita este de competenta altui organ de executare decat cel sesizat;
2. titlul nu a fost investit cu formula executorie, daca, potrivit legii, aceasta cerinta este necesara pentru pornirea executarii silite;
3. creanta nu este certa, lichida si exigibila;
4. titlul cuprinde dispozitii care nu se pot aduce la indeplinire prin executare silita;
5. exista alte impedimente prevazute de lege.
Incheierea prin care instanta admite cererea de incuviintare a executarii silite nu este supusa niciunei cai de atac. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs numai de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
Am si eu o intrebare la colega care ne-a dat lamuriri in ceea ce priveste proba practica : exista un anumit timp de redactare a textului, se poate corecta inainte de a-l printa, se dicteaza rapid?Ai mai sustinut concurs in care era si proba practica?Te-ai inscris la concurs acum la Bucuresti?
sunt absolventă de sng, dar am colege de birou care au dat examenul organizat la nivelul curţii de apel, direct pe post. de la ele ştiu în ce constă proba practică, cum se dictează (ca în sală, când se iau declaraţii), faptul că trebuie să-ţi scrii şi numele la sfârşit, iar timpul rămas nu-ţi permite să faci prea multe corecturi. imaginează-ţi că în momentul în care se încheie dictarea n-o să te lase prea mult timp, în care să-ţi corectezi eventualele greşeli - ar fi toţi admişi la proba asta şi, din câte ştiu, sunt destul de mulţi cei care nu trec de ea. acum nu ştiu dacă peste tot în ţară se face la fel, dar dacă scrii după dictare, imaginează-ţi că n-ai un timp anume pt redactare...ideea e că dacă scrii prea încet - să nu greşeşti - pierzi şirul. nu cred că cel care dictează se uită pe ceas să vadă câte cuvinte pe minut spune, deci problema cu viteza dictării e ceva relativ, cum ţi-e norocul :), poate fi un judecător care de felul lui vorbeşte mai repede, sau dimpotrivă.
cel mai important de ştiut e că proba asta e eliminatorie, dacă eşti admis mergi mai departe la examenul privind noţiunile teoretice
cu riscul de a fi rea, edy, gandeste-te putin. te-ai uitat pe vreo citatie sau orice act ce iese din mana unui grefier? evident ca trebuie sa scrii cu diacritice, mai ales la nume este important. nu e totuna daca omu e ªipoş sau Sipos, Ţânţaş sau Tantas. orice text legal, formal si oficial trebuie scris cu diacritice, nu de gluma s-au inventat. scuze pentru interventie, lucrez si eu intr-un domeniu in care scrisul "oficial" sa zicem asa, si mi se pare logic ca inafara de forumuri, messenger sau emailuri amciesti, totul sa se scrie cu diacritice, asta e pana la urma limba română (nu romana).
scuze