avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa pentru un bun furat?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa pentru un bun furat?

Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident firma nu a mai platit ratele de leasing din acel moment. Firma de leasing a reziliat contractul si face cerere de intrare in insolventa pentru firma debitoare.
Ce metode ar avea firma debitoare pentru a amana solutionarea dosarului de insolventa pana la finalizarea dosarului penal si recuperarea prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 19:19, 2 Ianuarie 2011
Va multumesc pentru indicatii.
Dar am o nelamurire, de fapt mai multe.

Recursul suspenda executarea? Eu am citit altceva in lege:
4) Prin derogare de la prevederile art.300 alin.(2) si (3) din Codul de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare, hotararile judecatorului-sindic nu vor putea fi suspendate de instanta de recurs.

Conform carui articol de lege nu se apliaca: "penalul tine in loc civilul" ?

"De recuperarea prejudiciului in cazul in care s-a dispus lichidarea societatii se va ocupa lichidatorul care va fi parte in procesul penal."-spuneti dumneavoastra.
Parca am stabilit ca fara bani nu se ocupa nimeni de asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
florindbro, utilizator
Eu am citit altceva in lege:
4) Prin derogare de la prevederile art.300 alin.(2) si (3) din Codul de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare, hotararile judecatorului-sindic nu vor putea fi suspendate de instanta de recurs.

daca ati ajuns pana la alin 4 de ce nu cititi si alin 5 lit a ?
Parca am stabilit ca fara bani nu se ocupa nimeni de asa ceva.

v-am raspuns si teoretic si practic ... cine presteaza ceva fara un onorariu ?
Declararea recursului suspenda automat hotararea judecatorului sindic in conditiile art.8 alin.5?
Recursul, spune legea, trebuie solutionat in termen de 30 zile. Termenele la tribunal pot fi de cateva luni... Efectul recursului poate fi zero...dar este totusi o solutie.
Mai exista si o alta metoda de suspendare a insolventei?
e ceva neclar in istorioara asta si care lipseste cu desavarsire, bunul luat in leasing nu avea cumva asigurare???? si una chiar speciala pentru furt ???
De ce debitoarea nu se indreapta intr-un proces pe dr. comun impotriva asiguratorului ???
Si mai e o problema debitoarea a contestat (inainte de deschiderea procedurii) printr-o contestatie trimisa pe fax ( prietenii stiu de ce ;)) cuantumul creantei, respectiv modul de calcul al penalitatilor si /sau dobanzilor ???
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
bossman, utilizator
Bunul avea asigurare pentru furt!
Din pacate nu se poate incadra decat la abuz de incredere sau inselaciune.
Debitoarea a anuntat de disparitia masinii firma de leasing si a cerut ajutor pentru recuperarea acesteia.
Sunt doar doua facturi care au ramas neachitate si care nici nu au mai fost trimise de firma de leasing. Desi am insistat, prin emai si fax, nici pana in ziua de azi nu au fost trimise in original.
Firma de leasing a reziliat contractul si a cerut pe langa valoarea ratelor ramase neachitate(si facturate si nefacturate) si valoarea intregului autoturism drept despagubire pentru incheierea anticipata a contractului de leasing. Aceste debite s-au cerut doar in cadrul cererii de intrare in insolventa si nu inainte printr-o notificare.

Alte discuții în legătură

Recurs insolventa florindbro florindbro Recursul in cadrul insolventei suspenda executarea. Daca da, in ce cazuri? (vezi toată discuția)
Probleme cu lichidatorul iulianavoicu iulianavoicu sunt creditoare intr-un proces de insolventa, lichidatorul a gasit o masina la firma debitoare (care era pe leasing), care a fost predata conform unui contract ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)