avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Rasunderea civila a avocatului!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Rasunderea civila a avocatului!

Buna,
as fi curios daca voi cunoasteti cazuri in care un avocat a trebuit sa raspunda civil pentru serviciile prestate.
Ma refer strict la rapunderea civila!
E doar o curiozitate personala...
JH a scris:

Mda... din pacate, din cele spuse pana acum, se pare ca se confirma ceea cea banuiam si anume ca nu exista prea multe cazuri in care un avocat sa fi fost tras la raspundere civila... Eu sunt convins ca principala cauza nu este faptul ca avocatii nu fac greseli, sau ca din punct de vedere strict juridic o actiune in despagubiri ar avea sase mici, ci mai degraba o anumita inertie... eventual coroborata cu nepasarea sau nestiinta partilor...:-/
Oricum le multumesc la toti cei care si-au dat silinta sa-si dea cu parerea aici...:)

Eu vin si te intreb???:-/
Ce este corect in Romania????#-o
Avocatii repara greselile altora indiferent de profesie si de problema.X-(
Ce vrei ?? :((sa raspunda pentru tot??:O
Nu sunt Dumnezei , =D>nici juristii nici avocatii, sunt persoane care gasesc solutii pentru aparare legii.=D>
Am ajuns astazi sa aparam legea, nu sa aplicam legea.#-oX-(:-/
ghola a scris:

JH a scris:

Mda... din pacate, din cele spuse pana acum, se pare ca se confirma ceea cea banuiam si anume ca nu exista prea multe cazuri in care un avocat sa fi fost tras la raspundere civila... Eu sunt convins ca principala cauza nu este faptul ca avocatii nu fac greseli, sau ca din punct de vedere strict juridic o actiune in despagubiri ar avea sase mici, ci mai degraba o anumita inertie... eventual coroborata cu nepasarea sau nestiinta partilor...:-/
Oricum le multumesc la toti cei care si-au dat silinta sa-si dea cu parerea aici...:)

No comment!
Eu vin si te intreb???:-/
Ce este corect in Romania????#-o
Avocatii repara greselile altora indiferent de profesie si de problema.X-(
Ce vrei ?? :((sa raspunda pentru tot??:O
Nu sunt Dumnezei , =D>nici juristii nici avocatii, sunt persoane care gasesc solutii pentru aparare legii.=D>
Am ajuns astazi sa aparam legea, nu sa aplicam legea.#-oX-(:-/

Nu am inteles ce a vrut sa spuna Angelica alias ghola, insa eu nu vreau sa raspunda pentru tot, numai pentru ceea ce gresesc.
Si avocatii si functionarii si toata lumea.
Asta as vrea, daca e sa vorbim de dorinte... :))
AVLIL exact asta e cee ce gandesc si eu... insa... intrebarea mea era de fapt alta: cunoasteti cazuri...?
Chiar daca natura formatiei mele profesionale este atat medicala cat si juridica nu pot sa ma abtin si sa nu fac un scurt comentariu in care sa incerc sa revizuiesc daca nu in totalitate macar pe "ici pe colo prin partile esentiale "acesta problema intens dezbatuta pe mass-media romaneasca dar care nu a reusit sa schimbe nimic din cauza unghiului obtuz din care priveste problema . De multe ori si din nestiinta confundam malpraxisul cu " viciile" sau "tarele" unor sisteme de care guvernantii nostri de cele mai multe ori nu vor sa auda sau se fac ca nu aud sau arata cu impertinenta vinovatii ca fiind cei care " diliga" si nu ei cei care "dispun" . Si devenim de multe ori vehementi acuzatori sau aspri inchizitori ai celor carora le giram increderea noastra in vederea facerii "acelor diligente " necesare solutionarii "inspre mai bine" a acelor aspecte din viata noastra care ne pun in opozitie fie cu ceilalti fie cu noi insine si ne facem a uita cu nerusinare ca satisfacerea nevoilor noastre in primul rand depinde de noi insine si de soarta care ne este "zamislita" si "dispusa" de cei care se pretind conducatori . Impertinenta si nerusinarea au atins cote "fierbinti " , cand legi se schimba doar ptr ca cei vizati de bratul lor doresc sa mai taie din falangele care ar vrea sa-i "pipaie" , cind fonduri imense se cheltuie pe lucruri nefolositoare sau chiar vatamatoare doar in ideea de a arata multimii prin mass-media ca pentru ea se face totul .

Alte discuții în legătură

Despagubiri banesti pentru malpraxis dumibog dumibog Subiect: Despagubiri pentru malpraxis In cazul nefericit in care ai fost victima unui malpraxis care credeti ca este cea mai buna si mai rapida varianta ... (vezi toată discuția)
Malpraxis la chiuretaj. ce șanse am într-un proces deschis împotriva medicului? Roxana I. Roxana I. Buna ziua numele meu este Roxana . Am facut acum 3 saptamani un chiuretaj din nefericire au apartut complicatii , in sensul ca , cand au incercat sa absoarba ... (vezi toată discuția)
Caz medical - actionare in instanta viorel1304 viorel1304 Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am ... (vezi toată discuția)