avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate poate fi femeia responsabila ca nu s-a protejat in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

poate fi femeia responsabila ca nu s-a protejat in timpul unui act sexual in urma caruia a ramas insarcinata?

Un barbat de 54 ani, intalneste o doamna de43 ani, vaduva al carei unic copil a murit cu cativa ani in urma. Acestea incep o relatie de prietenie, doamna ii cere brbatului acceptu de a ramane la el,ptr. ca sta la curte si are si o casa noua,frumoasa. Barbatul ii pune conditiea, ca nu vrea copii, doamna il asigura ca ea nu face copii, ca si cu copilul ce ia murit a facut eforturi mari pana a ramas insarcinata, si mai recent a mai avut un timp o relatie cu un alt barbat si nu a ramas insarcinata. Precizez ca doamna fiind si cadru medical, cunoscand mult mai mult decat barbatul, in primul rand pe sine si in al doilea rand fenomenul organismului ei si probabilitatea de a ramane insarcinata. In a treea luna de cand s-au cunoscut ii spune barbatului, ca ea a fost la medic si acesta ia spus ca e insarcinata in 8 saptamani. Barbatul ii cere sa faca avort ca el a avertizato ca nu vrea copil cuea, aceasta refuza sa faca avort spunandui barbatului ca va da nastere copilului. Concluzia ca femeea a premeditat aceasta inselandui increderea. INTREBARE: O POATE CHEMA BARBATUL IN INSTANTA PTR. ABUZ DE INCREDERE. S-AU DE CE ALT CEVA SE FACE VINOVATA FEMEEA , SI DACA SCAPA BARBATUL DE PLATA PENSIEI ALIMENTARE. VA MULTUMESC astept comentarii.=D>=D>=D>=D>=D>
marasanu a scris:

Sant stupefiant de aceste ultime trei raspunsuri. Nu comentati in nici-un fel exemplele date mai sus de parca nu ar fii reale . cine nu vrea sa le vada nu vede. Cu atata isterie sustineti atatea aberatii . Nu imi permite acest forum ca vas spune eu fiecare miscare a fiecaruia ptr. satisfacerea placerii intr-un act secsual. Cand vrei sa nu te vada cineva, te ascunzi dupa perdea. Ce vreti sa spuneti atunci cand, in doua cazuri in care doua doamne primesc pensie alimentara afand amandoua cate un copil . Una primeste 100 lei si una primeste 5000 lei. Oare acei copii nu sant amandoi la fel?. Luati exemplul animalelor, ca sant mai inteligente mult mai mult decat noi. Nu stau sa fie violate, cu riscu vetii, si nici masculul nu poate face nimic, pana cand femela nu ridica coada.

Buna seara,

Domnule Marasanu,dumneata nu-ti dai seama ce spui?.Ce fel de barbat esti ,daca-ti permiti sa jignesti o multime de oameni care au incercat sa te ajute,sa te lamureasca ce si cum poti face.
Cum iti permiti sa faci sexologie cu noi?.Capetele noastre, fiecare este la locul lui,spre deosebire de ale dumitale care nu se stie fiecare ce rol are.
De ce ma rog ,esti siderat de ultimele raspunsuri? pentru ca nu-ti convin dumitale?.Nu totul in viata este asa cum ne dorim,si dumneata o simti pe propria piele si curind buzunarul va fi " isterizat de miscarile dumitale sexuale,caci la virsta dvs.( care este ok )si la "semisterilitatea"doamnei poate decarta o gramada de bani.Ca de fapt asta te doare...:P
Te consideri atit de pretios,incit pui o armata de oameni sa conceapa un articol de lege....etc...pentru dumneata,si stiu si alti misogini dar mai de catifea...?
Doamne fereste, nu stii ce ceri....adica dumneata te distrezi bine merci ...si avocatii din site sa- ti salveze...onoarea...mai draga.. :acute: Stiu ca sunt cazuri,cind unele femei fac copii "cu anumiti barbati " tocmai pentru avantaje materiale substantiale,sau pozitii sociale dar asta este un alt subiect. Banuiesc ca va fi urmatorul pe care-l vei propune.
Nu-ti mai "stresa" neuronii cu legea aceea aberanta impotriva femeilor,ca nu vei reusi,nici dumneata nici altcineva,indiferent de sex.
Nu-ti spun toate acestea cu nervi,desi m-am simtit si eu jignita ,nu sufar de misandrie.Doamne fereste ci pur si simplu acesta este adevarul .Intelege ca nu se poate ceea ce doresti dumneata.Trebuie sa te descurci cu forte proprii.Fiecare caz in parte este unic .
V-am mai spus...Doamne fereste ..sa faca gemeni sau tripleti.Sa stiti ca nu o spun deloc cu rautate,dar daca doamna in trecut a facut tratament pentru a ramine insarcinata...( astea in organism,uneori raspund cu intirziere)..
Sunt sigura ca ne vom mai " auzi"...
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
ContSters179589, utilizator
elena138 a scris:

bighiu77 a scris:

Sunt uimit cat de mult este citit acest subiect. Interesant...
Sa incercam sa nu divagam de la subiect si sa fim obiectivi.
3. E penibil si ipocrit sa spunem ca ne pasa(barbati/femei) de un copil pe care nu-l dorim. Diferenta e ca femeia in cazul acesta are puterea de a decide daca vrea sau nu. .....:DDDD. Corect?!?....

Gresit!

Nu este gresit draga domnisoara/doamna(cel din punct de vedere realistic!). Pentru ca daca unul este privat de dreptul de a decide, celalalt(cealalta in cazul nostru) conform dreptului oferit de natura mama poate subjuga, chiar daca drepturile dintre sexe sunt prevazute de legislatie ca egale.
IN NICI UN CAZ NU-S PENTRU IRESPONSABILITATEA UNEIA DINTRE PERSOANELE IMPLICATE IN PROCREARE! Nu sunt fata de nici una dintre ele. Dar! Nimeni nu poate spune, ca o astfel de lege, care confera o superioritate de DECIZIE, apartinand femeii, nu poate constitui un mod de....trai, nicidecum respect/responsabilitate fata de un suflet nevinovat. Pai, daca o mama, isi poate folosi astfel propriul copil dupa ce l-a purtat timp de 9 luni,...la ce sa va asteptati din partea unui barbat care nu are nici un fel de sentiment fata de femeia care i-a nascut copilul.
Este gresit!din punct de vedere uman. Este un mod de a profita in unele cazuri in care avem de a face cu subiecte "mamifere", capabile sa-si foloseasca fat-ul drept un profit.

Si...pentru ca se pare ca discutia prezinta interes pentru ambele parti, pot sa mai dau exemple de "umanitate":
- copii vanduti
- copii siluiti
- copii exploatati
- copii ai nimanui
Responsabilitate prin plata unor sume stabilite de lege, ca efect a-l responsabilitatii materne/paterne?(pentru ca sunt cazuri in care mama plateste pensie alimentara prin faptul ca a realizat ca...copilul a fost o greseala).
Asta e responsabilitatea? Se limiteaza la o suma decisa de judecator? Haideti, va rog....tot subiectul asta e penibil. Cum am mai spus: se limiteaza la un moment dat de INTERES financiar.
Femeile, sa se puna in situatia urmatoare: sotul, iubitul, se trezeste cu un copil de 5-10-20-25ani, de care nici sotul nu a stiut, in urma unei "iresponsabilitati" fata de situatia initiala. Toti am facut greseli, dar, trebuie si tertele persoane sa plateasca?(sotie,socrii,copii,e.t.c.)-la fel si copilul conceput in urma, nevinovat, efect a-l orgoliului,interesului mamei lui?

Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
ContSters7431, utilizator
Luptam pentru demnitate, dar as zice: unii nu merita nici efortul de a fi batuti… (la figurat, evident) :D
In lege sa se scrie: barbatii (casatoriti sau nu) care umbla cu vrajeala pe la femei naïve (sa nu uitam pustoaicele care abia deschid ochii asupra vietii) sa nu comenteze cand li se pune in… viata un copil. Adica, tipul insurat (sau nu) care polenizeaza la nimereala sa nu aiba nici o…. raspundere?! Asta-i gluma de gluma! Punct. Cine doreste respect sa respecte – e doar o parere… subiectiva.

Ceea ce doriti dv, marasanu, e ceva de genul: in parcul acesta au voie sa-si faca nevoile numai motanii cu cizme…

marasanu a scris:
Nu stau sa fie violate, cu riscu vetii, si nici masculul nu poate face nimic, pana cand femela nu ridica coada

Ce vina are cateaua care ridica_coada? Masculul nu are nici o vina ca pune botul?! Nu, nu are! E o lege a firii – pana la urma! Dar se presupune ca masculul-om are si “liber arbitru” (ceea ce nu se poate spune despre animalele-animale).

bighiu77 a scris cea mai misto aberatie: Later edit: :happy: (e buna pentru "Sa mai si radem" )

Nu este gresit draga domnisoara/doamna(cel din punct de vedere realistic!). Pentru ca daca unul este privat de dreptul de a decide, celalalt(cealalta in cazul nostru) conform dreptului oferit de natura mama poate subjuga, chiar daca drepturile dintre sexe sunt prevazute de legislatie ca egale.

Natura nu ofera... drepturi!!!

Nimeni nu e privat de nimic: masculul-om care doreste sa nu aduca pe lume copii n-are decat sa se asigure ca nu va aduce. Haida-de! O fi femeia vinovata de multe rele, dar pana la un punct!
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator
Cineva spunea despre unii barbati ca nu intotdeauna gandesc cu capul care are inglobat in el creierul.
Imi pare rau,dar omul se deosebeste de animale ,tocmai prin capacitatea de a se adapta.
Dvs.stimate domn,ati dat curs unor instincte primare si acum incercati sa ganditi precum alte vietuitoare conform acelorasi instincte.
Nu era mai simplu sa va situati de partea cealalta a regnului care judeca conform inctinctelor primare si sa faceti singurul lucru minim cu putinta,acela de a va proteja ,atat pe dvs cat si pe partenerul vremelnic,dar mai ales pentru a proteja o viata care nu are nicio vina pentru clipa dvs de nesabuinta sau de calduri,pentru ca tot vorbeam despre alt regn.
Nu sunt femeie ,nu apar principii feministe,dar si ca barbat poti sa iti faci un titlu de glorie aparand demnitatea umana
Ca sa imi repet parerea, nu e optim nici sa cresti copii din obligatie, dar nici sa creasca un copil fara tata. Raul cel mai mic este prima cale, si de asta legea o alege.

As avea un comentariu legat de nivelul discutiei.

Imi amintesc vremurile cand acest topic era tanar.. un mic bebelus nesigur pe picioarele sale prin Dreptul Familiei. Parea sa aiba o sclipire de speranta in ochi, ca ar putea fi un topic interesant! La un moment dat a facut si un fratior (topicul ATENTIE) in care s-a scris de zor. Toata lumea ii indragea pe cei doi topici fratiori.

Din tinere sperante, cand au ajuns la adolescenta au inceput sa vorbeasca urat. Anturajul nu le-a oferit vreun model de comportament, ba chiar le istorisea povesti si pilde suburbane. Dupa care chiar au inceput sa injure! (vezi paginile precedente). Inevitabil, s-a ajuns ca fratele acestui topic sa fie chiar inchis :O, iar topicul curent a fost tarat in piata publica (Raspunsuri in Comunitate) sa-si bata toata lumea joc de el. Unde ne aflam noi acum.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Bună seara. va rog sa ma ajutati cu o informatie. exista vreun ... Florinela15 Florinela15 Bună seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Exista vreun document care poate proteja bărbatul de o femeie care este însărcinată cu acesta? Vreun ... (vezi toată discuția)