avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate poate fi femeia responsabila ca nu s-a protejat in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

poate fi femeia responsabila ca nu s-a protejat in timpul unui act sexual in urma caruia a ramas insarcinata?

Un barbat de 54 ani, intalneste o doamna de43 ani, vaduva al carei unic copil a murit cu cativa ani in urma. Acestea incep o relatie de prietenie, doamna ii cere brbatului acceptu de a ramane la el,ptr. ca sta la curte si are si o casa noua,frumoasa. Barbatul ii pune conditiea, ca nu vrea copii, doamna il asigura ca ea nu face copii, ca si cu copilul ce ia murit a facut eforturi mari pana a ramas insarcinata, si mai recent a mai avut un timp o relatie cu un alt barbat si nu a ramas insarcinata. Precizez ca doamna fiind si cadru medical, cunoscand mult mai mult decat barbatul, in primul rand pe sine si in al doilea rand fenomenul organismului ei si probabilitatea de a ramane insarcinata. In a treea luna de cand s-au cunoscut ii spune barbatului, ca ea a fost la medic si acesta ia spus ca e insarcinata in 8 saptamani. Barbatul ii cere sa faca avort ca el a avertizato ca nu vrea copil cuea, aceasta refuza sa faca avort spunandui barbatului ca va da nastere copilului. Concluzia ca femeea a premeditat aceasta inselandui increderea. INTREBARE: O POATE CHEMA BARBATUL IN INSTANTA PTR. ABUZ DE INCREDERE. S-AU DE CE ALT CEVA SE FACE VINOVATA FEMEEA , SI DACA SCAPA BARBATUL DE PLATA PENSIEI ALIMENTARE. VA MULTUMESC astept comentarii.=D>=D>=D>=D>=D>
marasanu a scris:

Va rog ca dupa sarbatori sa gasim o rezolvare corecta, sa incercam sa o formulam asa cum ar trebuii sa apara intr-o lege, si dupa , mai departe ,vom vedea. Mai am si alte subiecte tot asa de interesante ptr. viitor.

Au cam trecut sarbatorile,asa ca ma astept sa intrati cu forte proaspete sa atacati mama copilului dvs.Cine va imaginati ca va intra in aberantul dvs.joc?:-/
Ati facut-o,suportati consecintele.Doriti rezolvarea corecta a problemei dvs.?recunoasteti copilul.Nu va forteaza nimeni sa va casatoriti cu mama lui,dar observ ca pe dvs. va intereseaza foarte mult Partea materiala a acestei idile,nu doriti sa-i platiti pensie alimentara copilului.Asta va intereseaza cel mai mult. Cit despre formularea unei legi sa salveze placuta-neatentie a unora vedeti-va de treaba..
Avocatii au actiuni mai importante decit aberatia dvs.Cum va spuneam si in celalalt topic, rugati-va la Dumnezeu,sa nu aveti gemeni sau tripleti .
Nu luati in deridere acest fapt,s-au vazut multe nasteri de acest gen.:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
ContSters179589, utilizator
marasanu a scris:
Cei doi sant doi prieteni sinceri unu cu altul

Afirmatia aceasta ma determina sa cred ca toata discutia a fost… “de principiu”. E bine si-asa rau!

Cei doi fiind… sinceri unul cu celalalt cu atat mai putin se poate pune problema “responsabilitatii” respectivei femei… S-au mai vazut cazuri de femei care n-au ramas gravide pana la varsta de 40 de ani (si erau convinse, inclusiv de medici, ca sunt… sterpe), cu diferiti barbati, dar s-a intamplat cu unul anume… cand nici ele nu-si mai doreau, dar daca, totusi, “le-a fost dat”…

SILVANAA90 si altii…
Partea cea mai “nasoala” in aceasta discutie este ca exista femei care dorind sa urce pe scara sociala sunt capabile de aproape orice… Inclusiv de a “condamna” un copil la ignorare din partea tatalui… Din fericire nu sunt prea multe asemenea femei (cel putin asa sper). Unele isi spun ca “iubesc” acel barbat atat de mult incat doresc sa… aiba “ceva” de la el… Dar daca ar fi asa nu ar cere pensie alimentara etc…
"Fapta" “aratata” de marasanu nu este un mit – dar in cazul expus de dumnealui nu prea e ceva de facut…
In toate aceste pareri exprimate unii din D-stra au tintit perfect, ca fie barbat s-au femeie, cand e vorba de drepturi egale, intr-o societate normala, nu poate fii vorba ca unul ar trebuii sa aiva obligatii s-au avantaje mai multe decat celalalt, stiind ca un astfel de drpt e generator de probleme sociale. Vezi hartuiri in judecatorii, copii condamnati la un handicap, in sensul de a creste fara afectiunea ambilor parinti, copii care asista la aventurile amoroase ale mamelor, etc: Daca in lege s-ar stipula ca: Femeile ne casatorite, care accepta de buna voie relatii sexuale cu un barbat in urma carui act raman insarcinate nu pot avea de la respectivul barbat pretentii de nici-un fel, atat ptr. cresterea copilului rezultat, cat si ptr. ea. Sant convins ca un asemenea articol ar face ca femeile sa aiva mai multa demnitate si inplicit vor fii mai respectate. am observat ca femeile care se-au spus parerea aici nu doresc sa fiie nici demne nici respectate, desigur sa o spunem pa dreapta, la toate le place sexul de mai confunda si organele destinate acestui raport, si nu e mai confortabil cand legea le permite sa isi bata joc de un barbat ?, vezi doamne ptr.intretinerea copilului. Si cand omul mai are si un venit de vreo 50 de milioane, cum sa nu vor ele un asemenea drept sa se ocupe de copil.: Dragele mele femei, nu santeti nici una urata, toate santeti frumoase, dar santeti si educate, ca niste gazde simtite voi poftiti musafirul in casa, il asezati la masa,dar nu ii dati si servetelul, ptr. ca, vreti sa vedeti daca omul are batista, si cand scoate batista , ori poate ii pica ceva din buzunar jos, ori poate vedeti voi ce are omul in buzunar. Si ptr. ca, si mama Dumnezeu sa o ierte a fost femeie, va cer tuturor scuze daca va simtiti jignite. Luptati ptr. demnitate, nu ptr. avantaje. Va multumesc ca ati participat la acesta desbatere.
Mai retinut, stimabile domn, in aruncarea cu noroi! Nu doamnele de aici au o problema, ci dv! Nu puteti sa aruncati cuvintele la voia intamplarii! Acel articol de lege pe care il doriti dv. nu va putea, in veci, sa fie in discutie! Asta pentru simplul motiv ca este discriminatoriu! Stiti dv. ce inseamna discriminare? Stiti de cate feluri este? Pentru ca la varsta dv. nu pareti sa stiti prea multe despre lume si viata! Din pacate, prostia nu se imparte la doi, dar face victime colaterale. Responsabilitatea este cumva o notiune cunoscuta dv? Maaari indoieli am!
Noroc la crescut copiii!
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
elena138, utilizator
Indiferent de situatie este lesne de inteles ca in acest caz este vina barbatului in mod cert.
Daca vine cineva si zice semeaza aici contractul ca noi facem altfel nu cum este stabilit prin contract tu ai incredere in el si semnezi? Cam acelasi lucru s-a intamplat si in cazul de fata.
Nu degeaba este proverbul:
Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma pazesc singur

Daca continuam sa cautam o vina pentru femeie o sa ajungem sa bagam o moneda intr-un bancomat de cafea si sa ne intrebam a cui este cafeaua..
A bancomatului ca el mi-a dat-o sau a mea ca am bagat fisa.

Acum ganditi-va la ceea ce am spus mai sus si in cazul unui raport sexual spuneti-mi al cui credeti ca este copilul?
Al dvs. ca doar ati fecundat-o sau al ei deoarece femeia il naste :)

Totusi am spus-o intr-un spirit de gluma deoarece cred ca s-a discutat destul pe acest caz.

Daca ar raspunde la intreabarea de mai sus
Acum ganditi-va la ceea ce am spus mai sus si spuneti-mi al cui credeti ca este copilul al dvs. ca doar ati fecundat-o sau al ei deoarece femeia il naste :)
si-ar da singur raspunsul la intrebare.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
ContSters158230, utilizator

Alte discuții în legătură

Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Bună seara. va rog sa ma ajutati cu o informatie. exista vreun ... Florinela15 Florinela15 Bună seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Exista vreun document care poate proteja bărbatul de o femeie care este însărcinată cu acesta? Vreun ... (vezi toată discuția)