avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administratorul daca vrea sa iasa din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administratorul daca vrea sa iasa din firma

administratorul daca vrea sa iasa din firma ce demersuri trebuie sa faca?
iubestedariarta a scris:

asa m au sfatuit si cei de la ONRC dar sincer atata timp cat NOTIFIC firma ca din motive personale renunt sa mai administrez societatate si ca imi incetez obligatile mandatate de ce trebuie sa mai parcurg aceste ETAPE, firma are tot interesul sa si asigure buna continuitate privind administrarea patrimoniului,



@iubestedar….

Art. 1555. – Numirea unui nou mandatar pentru aceeasi afacere cuprinde in sine revocarea mandatului dat celui dintai, din ziua in care i s-a notificat.

De aici rezulta clar obligatiile societatii/AGA. Daca aceasta incalca legea, suporta consecintele. Nicaieri nu este prevazuta obligatia de a face notificarea renuntarii in fata unui avocat, notar, sau tribunal. Si nici macar la ORC nu trebuie facuta.
Administratorul/mandatarul are o singura obligatie: notificarea societatii. Din ziua notificarii sau de la data la care doreste renuntarea, mandatarul este considerat revocat.

De ce v-au sfatuit asa cei de la ORC?
Partial pentru ca nu cunosc legea, si actioneaza pe baza “asa se vorbeste”. :stunned:
Partial pentru ca asa se incaseaza taxele de catre tribunal, pentru solutionarea cauzei. :D
Partial pentru ca multi functionari se cred mai presus de lege, si isi permit sa faca ce vor. X-(
Nu consider ca sunt detinatorul adevarului absolut. Este doar punctul meu de vedere. Fie ca realitatea crunta a practicii sa imi dea sau nu dreptate.=D>
VA MULTUMESC!
SINCER M AM REPREZENTAT SINGURA IN INSTANTA (divort, creanta) SA SIMT SI EU VIATA DE AVOCAT *rolul avocatului in societate) este cumplit de umilitoare stress, incordare, raceala, cum poate cineva sa dea roade intr un mediu OSTIL?
MAI RAMANE SA MERG SI IN SPITALE SI VA SPUN FF SINCER SUNT CEA MAI IMPLINITA, MA BUCUR CA MAI SUNT OAMENII CARE GANDESC CA SI MINE, FELICITARI!

CUTUMA profesionala academica distruge tot ce este natural dar intretine PARVENITISMUL INTELECTUAL :)) o boala cumplita

VA MULTUMESC PENTRU SFATURI :))
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
iubestedariarta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Retragere voluntara din functia de administrator leobmi leobmi La multi ani! Speta: - SRL 3 asociati unul din ei este si administrator Problema : - administratorul care este si asociat nu m-ai vrea sa fie ... (vezi toată discuția)
Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)