avTodincaVeronica a scris:
Notarul competent pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare este cel de la locul situarii imobilului. NU puteti incheia contractul unde vreti voi!
Romy a scris:
si eu am zis altfel?:(
Fratilor, notarul are competenta generala. O sa-mi mai spuneti ca la procuri e competent notarul de la domiciliul uneia dintre parti, nu? :D
Nu e similar cu competenta instantelor, un notar din Cluj poate incheia o vanzare a unui imobil din Brasov intre 2 persoane, una din Craiova si una din Iasi.
Exceptiile sunt limitativ aratate si de stricta interpretare, in fapt nici nu ai ce interpreta: sunt succesiuni, cambii si altele asemenea, acte in duplicat si-atat.
Pentruy caddya: da, se poate sa aveti procura, insa e dificil de intocmit si daca nu e corecta poate sa nu fie acceptata de notarul care incheie vanzarea. Adica: procura prin care viitorul cumparator este mandatat sa si vanda acel imobil trebuie sa cuprinda in ea intreg contractul de vanzare-cumparare ce va fi semnat in baza ei.
In toate cazurile, si daca un notar ar accepta altfel, este pentru protectia dv., caci s-ar putea oricand arata ca nu pentru asta ati fost mandatata.
Teoretic, legislatia asta este pentru apararea vanzatorului, dar daca nu procedati astfel, se poate intampla ca dv. sa fiti de buna credinta, sa credeti ca acel act e ok si... surpriza! Il ataca vanzatoarele in instanta! Ca s-au razgandit, ca sa mai scoata un ban, ca pot... nu se stie!
Asa ca, nu scapati asta din vedere. Bafta!