avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?

buna. sa va povestesc
in ziua de 27 decembrie am ajuns la un club eu sora fratele meu si inca 3 baieti. clubul era cam gol dar inauntru fiind niste localnici. am cumparat o sticla de votca iar dupa 3 minute vine un baiat si ma impinge in club cu ganduri de bataie. eu am facut 2 pasi in spate dar prietenii mei i-au dat o palma si l-au imobilizat pe o canapea din acel club. dupa ce sa intamplat asta gardianul ne da afara din club pentru ca stiau ca o sa iasa cu scandal ca aceia dadeau telefoane. am iesit din club dar nu inainte sa o bata pe sora mea si pe fratele meu (sora mea e vanata pe picioare si fratele are fracturi faciale). vroiam sa plecam acasa linistiti dar atunci 9 oameni ies din club si se indreapta spre un prieten de al meu caruia ia aplicat un pumn de l-au lasat inconstient 1-2 minute pe gheata jos. noi mergem sa il ridicam si sa il scoatem din belea dupa care degenereaza totul. unu a pus cainele de atac(un rotweiler) sa ma muste de mana(nu avea botnita nimic) si 2 tipi imi carau pumni. au inceput sa dea si in ceilalti prieteni. cum eram panicat si ingrozit am luat o bucata de sticla de jos si l-am injunghiat pe unul din ei dupa care ingrozit eu am plecat acasa. am aflat ca a ajuns la spital in stare grava. nu stiu cate zile de spitalizare si-a luat stiu doar ca starea lui sa stabilizat si ca e bine. nu am apucat sa dam nici o declaratie avem citatie de la politie pe data de 6 sa mergem la suceava. ei probabil au dat declaratii dar nu stiu ce au declarat.
noi toti 6 avem certificate medico legale eu am 6-7 zile spitalizare , fratele meu are 2 zile+15. nu stiu cate zile de spitalizare are cel injunghiat si mi-e foarte frica.
ce sa fac?
la ce sa ma astept?
se poate cadea la pace?
imi trebuie avocat neaparat?
se ajunge la proces?
sa le facem si noi plangere?
sunt foarte speriat ajutati-ma cu sfaturi si sa imi spuneti ce se poate intampla...
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 03:11, 5 Ianuarie 2011
Infracţiunea de încăierare prevăzută în art. 322 C. pen. presupune existenţa a două grupări, care săvârşesc acte de violenţă una asupra celeilalte. Prin urmare, atunci când există numai gruparea inculpaţilor, iar victimele actelor de violenţă nu constituie o grupare, neavând cunoştinţă de intenţia inculpaţilor şi reacţionând numai pentru a se apăra, nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de încăierare.

Din relatarile userului,ei au mers linstiti la bar,unde un grup ia atacat,au iesit afara si ia atacat din nou,acestia aparandu-se.

Grupul userului,nu a mers in acea discoteca,in scopul de a ataca celalat grup,iscandu-se pe parcurs o cearta,fara a fi organizata din timp,sau prevazuta de nici unul dintre cele doua grupuri.
Nu infractiunea de incaierare prevazuta de art. 322 c. p., e problema de baza,ci tentativa de omor...
omucuciocanu a scris:

La multi ani!!!!
Daca cele relatate de user concorda cu realitatea, parerea mea este ca vor fi cercetati penal toti participantii pentru incaierare.

pai stiu.tocmai de aceea prin ceea ce am scris,am incercat sa arat ca nici nu are rost sa luam in discutie aceasta infractiune.
sunt coplesit de emotie imi tremura picioarele cand ma gandesc.
am vorbit cu un avocat maine ne intalnim tot grupul sa relatam evenimentele
e prima mea abatere asta va conta?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu infractiunea de incaierare prevazuta de art. 322 c. p., e problema de baza,ci tentativa de omor...

Corect !
Determinante vor fi constatarile medicului legist cu privire la lovitura,iar daca se discuta despre tentativa la infractiunea de omor,daca acest lucru rezulta din probe si din concluziile legistului,impacarea partilor nu are nicio valoare,cercetarile continua.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)