avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?

buna. sa va povestesc
in ziua de 27 decembrie am ajuns la un club eu sora fratele meu si inca 3 baieti. clubul era cam gol dar inauntru fiind niste localnici. am cumparat o sticla de votca iar dupa 3 minute vine un baiat si ma impinge in club cu ganduri de bataie. eu am facut 2 pasi in spate dar prietenii mei i-au dat o palma si l-au imobilizat pe o canapea din acel club. dupa ce sa intamplat asta gardianul ne da afara din club pentru ca stiau ca o sa iasa cu scandal ca aceia dadeau telefoane. am iesit din club dar nu inainte sa o bata pe sora mea si pe fratele meu (sora mea e vanata pe picioare si fratele are fracturi faciale). vroiam sa plecam acasa linistiti dar atunci 9 oameni ies din club si se indreapta spre un prieten de al meu caruia ia aplicat un pumn de l-au lasat inconstient 1-2 minute pe gheata jos. noi mergem sa il ridicam si sa il scoatem din belea dupa care degenereaza totul. unu a pus cainele de atac(un rotweiler) sa ma muste de mana(nu avea botnita nimic) si 2 tipi imi carau pumni. au inceput sa dea si in ceilalti prieteni. cum eram panicat si ingrozit am luat o bucata de sticla de jos si l-am injunghiat pe unul din ei dupa care ingrozit eu am plecat acasa. am aflat ca a ajuns la spital in stare grava. nu stiu cate zile de spitalizare si-a luat stiu doar ca starea lui sa stabilizat si ca e bine. nu am apucat sa dam nici o declaratie avem citatie de la politie pe data de 6 sa mergem la suceava. ei probabil au dat declaratii dar nu stiu ce au declarat.
noi toti 6 avem certificate medico legale eu am 6-7 zile spitalizare , fratele meu are 2 zile+15. nu stiu cate zile de spitalizare are cel injunghiat si mi-e foarte frica.
ce sa fac?
la ce sa ma astept?
se poate cadea la pace?
imi trebuie avocat neaparat?
se ajunge la proces?
sa le facem si noi plangere?
sunt foarte speriat ajutati-ma cu sfaturi si sa imi spuneti ce se poate intampla...
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 03:11, 5 Ianuarie 2011
a fost atins plaminul - daca reusesc sa demonstreze intentia de a lovi in acea zona cu un cutit sau alt obiect periculos veti fi acuzat de tentativa de omor.
Datorita faptului ca presiunea interpleurala creste foarte mult, pulmonul afectat colabeaza si devine inutilizabil in procesul respiratiei. Presiunea crescanda impinge mediastinul si inima, ceea ce duce la colabarea celuilalt pulmon.
Complicatiile care pot apare sunt: insuficienta respiratorie acuta insotita sau nu de insuficienta circulatorie, intarzierea reexpansionarii, asocierea altor revarsate pleurale (aseptice, purulente sau sangvinolente) si recurenta pneumotoraxului.

neaparat angajati un avocat si nu faceti nici o declaratie la politie in lipsa acestuia. Nu intelegeti ca in 6.01 veti lipsi de la politie - mergeti acolo si refuzati sa dati orice declaratie daca nu aveti timp sa angajati un avocat, solicitati o noua citare astfel incit sa puteti angaja un avocat. Aveti dreptul sa nu declarati nimic, sa nu semnati nimic - cel mult procesul verbal care va constata refuzul dvs de a da declaratie.

oferiti datele de contact - telefon, email etc si nu refuzati o noua citatie astfel veti risca sa fiti arestat preventiv - mai ales daca intentia procutorului este de a merge pe varianta tentativei de omor.

nu va speriati insa nici nu tratati problema cu superficialitate. btw, ati sunat la 112 cind ati sesizat pericolul?
noi fiind din iasi cum eram batuti si plini de sange am ales sa mergem acasa la cazarea din vatra dornei sa ne ingrijim ranile, pentru ca in dimineata aceea urma sa mergem si acasa. nu am sunat la 112
din ce a scris presa, "cei doi evita sa depuna plangeri împotriva agresorilor si au ezitat chiar sa ceara asistenta medicala"
[ link extern ] /
asta este varianta lor...
noi nu am depus nici o plangere nici o declaratie deocamdata nimic...
sa depunem plangere? noi credem ca vor sa cadem la pace amandoua parti
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
eLeSlash, utilizator
eLeSlash a scris:

i s-a stabilit diagnosticul „pneumotorax, plaga �njunghiata zona toracic”

Angajati-va de urgenta avocat.
Cred ca va trebuie un avocat foarte bun deoarece pentru tentativa de omor riscati sa ajungeti la inchisoare cu executare.
Trebuie ca avocatul dvs. sa va apere intr-un mod deosebit si sa speculeze tot ce se poate specula in favoarea dvs.
Depinde foarte mult si cum s-a administrat probatoriul pana in prezent daca nu ati avut avocat angajat...

avocat Claudiu Lascoschi
Si eu cred ca va fi condamnat cu execuatre.
Totusi,un avocat iscusit,il poate scapa mai usor.
Nu va uitati la bani,ci la libertate.
Conteaza enorm cauza pentru care a lovit cu cutitul...lasand la o parte faptul ca avea cutit la el...

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Autoaparare vajdajolan vajdajolan Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)