avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chemarea in judecata a altor persoane. actiune in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chemarea in judecata a altor persoane. actiune in revendicare

X si Y sunt coproprietari pe un teren. Doar X il cheama in judecata pe Z printr-o actiune in revendicare. Z poate ridica exceptia lipsei calitatii procesuale active (coparticiparea procesuala activa fiind obligatorie in acest caz).
Poate X sa faca o cerere de chemare in judecata a lui Y pe temeiul art. 57-59 cpc? Y va avea calitatea de reclamant alaturi de X?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare luiza2008 luiza2008 Buna ziua, Am o mare rugaminte la dumneavoastra.As vrea sa stiu in ce conditii poate interveni renuntarea la judecata daca actiunea in revendicare a fost ... (vezi toată discuția)
Regula unanimitatii in actiunea in revendicare Mihaela Enache Mihaela Enache De lege lata, avand in vedere Cauza Lupas, prin admiterea cererii, cum se pune ea in executare? se restituie bunul reclamantului, desi el nu e unic proprietar? ... (vezi toată discuția)
Introducere nou parat eugen82 eugen82 pot introduce in cauza un nou parat in solidar in fata instantei de fond dupa prima zi de infatisare? am chemat pe X in judecata pt. raspundere delictuala ... (vezi toată discuția)