avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita

in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita pt fostul sot sau asta ramane la latitudinea mea daca il las sau nu sa o viziteze. precizez ca nu exista nici o cerere din partea fostului sot prin care acesta solicita vizitarea minorei, exista doar sentinta de divort, care stabileste incredintarea minorei si plata pensiei alimentare. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:23, 4 Ianuarie 2011
In cazul in care tatal desi are program de vizita si nu vine..aici este o problema ce tine de modul in care intelege sau nu sa-si exercite dreptul si nu-l puteti obliga, este practic optiunea sa , sa vina sau nu..:sorry:
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Inteleg, desi mi se pare aiurea. Imi pare ca-i da lui toata libertatea, fara obligatii, care-i revin insa numai parintelui ce are custodia. Este un drept al sau de a-si vizita copilul, corect. dar din moment ce l-a cerut in instanta si a fost stabilit astfel, trebuisa -i revina si lui obligatia de a-l respecta. Si vorbesc aici din punctul de vedere al minorului, care stie de program, stie ca parintele trebuie sa fie cu el, si cu toate acestea nu o face. Intervin aici implicatiile psihologice care stim ca sunt cele mai mari asupra copilului, in cazul unui divort. Oare s-ar putea schimba ceva in codul familiei, astfel incat, in momentul in care celalalt parinte solicita si primeste dreptul de vizita, sa fie obligat sa-l respecte, sa zicem cu o marja de bun simt?
Da, inteleg exact ce spuneti insa este optiunea tatalui daca isi exercita regulat sau nu dreptul solicitat si obtinut prin hotararea judecatoreasca.
Aici vorbim evident de cat de mult intelege parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul sa se implice in viata minorului, chiar si prin aceste vizite conform hotararii judecatoresti.
Sunt parinti care solicita si obtin acest drept de vizita dar nu uzeza niciodata de el sau foarte rar.
Totul tine de fiecare parinte in parte si cat de mult doreste sa fie alaturi de copilul sau, chiar daca s-a despartit de mama sau tatal minorului.
Un lucru este cert,ca tatal are acest drept,indiferent de pozitia mamaei sua de diferendele care ii despart pe cei doi parinti.
Modul in care acesta si-l exercita,ca in mai toate cazurile,va face obiectul unei judecati detaliate,care va genera atitudini,din partea minorului de astazi si majorul de maine.
Daca doriti,aici este valabil proverbul romenesc "fiecare cum isi asterne,asa doarme"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat maroma maroma Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil de comun acord c_mircea c_mircea Sotia simtind ca are sanse mai mici la procesul pentru custodia copilului, mi-a propus sa divortam de comun acord, iar custodia copilului sa o facem tot de ... (vezi toată discuția)