avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Faze procesuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Faze procesuale

Buna ziua!
I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond".
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:30, 26 Martie 2008
Aceasta parte va fi citata pentru fiecare termen de judecata. Nu va mai fi citata pentru termenele urmatoare din momentul in care se prezinta la o infatisare, persoanal sau printr-un mandatar. Asta e valabil pentru o faza procesula. In calea de atac: apel/recurs o luam de la capat. Citare ... pana se prezinta personal sau printr-un mandatar. Procesul nu sta pe loc daca nu se prezinta dar ... invitatia speciala (citarea) trebuie sa existe la dosar. El nu are obligatia sa se prezinta, dar instanta are obligatia sa-l citeze.
De ce atunci il tot citeaza instanta? Sigur nu sunt alte motive? Aveti semnatura lui de primire a documentelor? Ati incercat sa-i trimiteti o recomandata sa va dea un raspuns ca sa vedeti ca e adresa actuala?
Nu inteleg de ce s-ar putea amana... Ce scrie judele in incheieri, ca-mi pare ca e ceva ce va scapa?...
Totusi , nu inteleg, cum de s-a ajuns in fata instantei ....de la notar :-/
Avlil are dreptate, sunt prea multe necunoscute.
L-ati chemat cumva la interogatoriu? Dupa parerea mea ar fi trebuit sa o faceti pentru ca puteati invoca art. 225 Cod proc civ.
Art. 225. - Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină sau numai ca un început de dovadă în folosul părţii potrivnice.
Imprejurarea ca locuieste in strainatate nu este, in opinia, mea un motiv temeinic pentru ca putea sa dea mandat unei persoane din Romania.
Daca nu exista neintelegeri intre mostenitori s-ar scurta procesul daca fratele ar angaja un avocat care sa-l reprezinte in cadrul procesului.
Daca exista neintelegeri intre mostenitori, cred ca am inteles de ce ati intrebat cate faze procesuale sunt.
E posibil sa nu fie la dosar dovada ca paratul a fost legal citat si atunci se amana.Judecatorul este obligat sa amane cauza.Nu este vorba ca depinde de judecator.
Ce termene de judecata ati avut? La luna ?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Succesiune legala Mihail Opra Mihail Opra Buna Ziua, Pe o proprietate sunt mai multi mostenitori legali, dar nu toti dintre ei vor sa participe la realizarea succesiunii notariale, fapt care face ca ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu În calitate de reclamant vreau să depun un interogatoriu la termen. Ce fac dacă pârâtul nu este prezent? Îl depun la dosar sau aştept un alt ... (vezi toată discuția)
Problemuta la divort carmenuta.c carmenuta.c Locuim impreuna in apartamentul meu. Eu fac cerere de divort. Presupun ca-l va cita acasa la mine. Daca el nu se prezinta e vreo problema? Cum dovedesc ca a ... (vezi toată discuția)