Buna dimineata si la multi ani!2011 sa fie mai bun pentru toti.
Am nevoie de sfat, de indrumari si de ajutorul dv.
1. Am o prietena unic mostenitor, parintii decedati 5- 7 ani, toate utilitatile sunt pe numele parintilor, ea vrea sa devina proprietar fiind unic mostenitor, care este varianta mai usoara pt ea si mai ieftina deoarece sfatuind-o sa mearga la notar pt asta a fost un pret de xxxx cifre lei enorm pt ea .
am vb in numele iei cu un av pretul era la jumate fata de notar, ma gandeam la o cerer in instanta, la o actiune in constatare.
Mai am o intrebare sunt c.j angajat la o firma , eu pot sa o ajut printr-o procura speciala sa o reprezint in instanta.
ce documente tb la dosar
ce actiune tb, ce taxe, intr-un cuvant ce tb sa stiu ca sa o pot ajuta.
Va multumesc din suflet.
salut ideea cu certificatul de mostenitor de calitate, care ar costa in jurul a 60 -80 ron, deoarece banuiesc ca vor fi 2 mosteniri, fiind vorba de un bun comun al sotilor, apartamentul respectiv!!!
sau macar o declaratie de acceptare tacita a mostenirii, costa 20 de lei!
Declaratie de acceptare nu vad de ce ar da, din moment ce este unica mostenitoare, care banuiesc ca a facut destule acte de accptare tacita pana acum (presupun ca si-a ingropat autorii, o fi si ocupat apartamentul, plateste taxe, impozite, etc...)
Oricum, de declaratie de accptare tacita n-am auzi pana acum, ca daca e declaratie, nu mai e acceptare tacita, iar daca e tacita, inseamna ca n-avem declaratie.
Nu dati banii pe declaratii. Daca isi permite certificatul de mostenitor este minunat, dar declaratie nu ii trebuie...
Apropos, care este acum interesul mostenitoarei sa se evidentieze ca proprietara? de ce acum?
Buna ziua, da era 35000 euro., ( din neatentie nu am pus un0),ca sa raspund la toata lumea da vrea sa devina proprietara pt ca toate facturile sunt pe numele parintilor desi ea le plateste, din ce motiv nu a facut-o pana acum nu stiu decat unul singur nu avea bani, este un simplu om , poate nu a stiut ce inseamna , poate nu a interesat-o pana acum , nu stiu, eu incercam doar sa culeg informatii si sa o ajut atat cat imi este permis.
multumesc mult pentru tot.
Mostenitoarea este proprietara si acum a bunurilor parintilor, cu singurul inconvenient ca acest lucru nu este evidentiat in actele de publicitate imobiliara si in aspectele subsecvente (utilitati etc.).
Aceasta ne-evidentiere are unele inconveniente (din motive formale, fata nu va putea vinde, ipoteca etc. imobilul), insa nu are consecinta pierderii mostenirii de catre unica mostenitoare.
Eu cred ca singura solutie este la notar, ca taxele se invart in jurul sumei ce v-a fost spusa de notar, cu diferente mici de la un notar la altul. (este totusi vorba de doua succesiuni)
Daca nu este graba sa modifice actele, as sfatui-o sa obtina certificatul de mostenitor dupa ambii parinti, si atat. Poate ca in cativa ani se vor mai reduce taxele, ori va gasi cum sa faca rost de bani.
Daca singura ei problema sunt contractele de utilitati, mai degraba as verifica la furnizorii de utilitati daca nu poate incheia contract direct ea (fara insa sa dezbata succesiunile, asa, numai pe baza certificatelor de deces).