avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces reabilitare la recidivisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces reabilitare la recidivisti

Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate pentru cazier judiciar?Se poate da la scoala de soferi cu condamnarile mele?Multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:38, 2 Aprilie 2008
Daca sunt reabilitat de drept ,tot trebuie sa deschid un proces de reabilitare ca sa am cazier judiciar curat?
trazvan a scris:

Daca sunt reabilitat de drept ,tot trebuie sa deschid un proces de reabilitare ca sa am cazier judiciar curat?

Da. Reabilitarea de drept, desi asa ar fi normal, nu opereaza din oficiu in cazierul judiciar.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Da, poti introduce o cerere pentru reabilitarea judecatoreasca.
In cazul in care fata de aceeasi persoana s-au pronuntat mai multe pedepse, unele realizand conditia reabilitarii de drept iar altele ale reabilitarii judecatoresti, reabilitarea de drept nu se poate obtine, urmand a se recurge la reabilitarea judecatoreasca. Nu se poate constata pentru unele condamnari reabilitarea de drept, iar pentru altele reabilitarea judecatoreasca; daca sunt indeplinite conditiile acesteia din urma, instanta trebuie sa dispuna pentru toate condamnarile numai reabilitarea judecatoreasca.
Deci pentru un cazier "curat" tot trebuie sa deschid proces.Ultima mea intrebare este o estimare a cheltuielilor pentru un asemenea proces...estimativ..si....Multzumesc sincer!
trazvan a scris:

Deci pentru un cazier "curat" tot trebuie sa deschid proces.Ultima mea intrebare este o estimare a cheltuielilor pentru un asemenea proces...estimativ..si....Multzumesc sincer!

Onorariul de avocat care difera de la avocat la avocat;)

Alte discuții în legătură

Reabilitare pentru permis auto iunie80ro iunie80ro In anul 2000 am suferit o condamnare de 3 ani pt infractiunea de tilharie,am executat doi ani si o luna din pedeapsa find eliberat conditionat.vreau sa dau de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca SuzyCat SuzyCat Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca pentru mai multe fapte infractionale care apar in cazier trebuie facuta reabilitarea la tribunal separat pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cand nu mai sunt considerat recidivist? a-andrei a-andrei Buna, in anul 2001(august) am fost arestat si ulterior dupa 5 luni de arest preventiv si procese am fost condamnat la 3 ani cu suspendarea pedepsei plus 5 ... (vezi toată discuția)