avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru primarii care nu respecta legea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru primarii care nu respecta legea 18/1991,,legea 247/2005

1. Daca un primar a recunoscut dreptul la proprietate dupa legea 18, legea1, legea 10, legea 247/2005, dar nu elibereaza tiltlul definitiv, se poate face plangere penala?
2. Daca acelasi primar a luat teren de la ADS in conformitate cu legea 268/2001, dar nu l-a cedat proprietarului nici pana in 2008, desi proprietarul avea decizie de actionar si hot. judecatoreasca, se poate face plangere penala?
Cel mai recent răspuns: emiliana , utilizator 08:04, 29 Mai 2008
=D>Va multumesc pentru sfaturi, dar situatie e mult mai grava.
De 2 luni umblu pe la primarie, cadastru, politie. Am descoperit ca cetateanul improrietarit desi are titlu pe 10 ha, detine 40 ha pe teren. Am scos suprafetele masurate de la cadastru.
A vandut la diversi cetateni teren intravilan (12500 mp) inainte de aparitia legii 18/91 si acum primarul l-a mutat pe intravilanul meu.
Mai actual este faptul ca primarul mi-a trimis mie instiintare ca am de luat 4 ha padure, a afisat la primarie anexa 37 unde eram trecuta, dar cand am mers la ocol pentru punere in posesie am descoperit ca fusese improprietarit acelasi personaj, iar eu disparusem de pa anexa.
Desi detin 3 adeverinte din registrul agricol din 1948, acum in RA este sters cu guma(se vede stersatura) si personajul amintit apare cu exact 4 ha de padure.
La fiecare deplasare la primarie, mai descopar o minciuna, un furt , atunci pe loc fac pe inocentii si apoi situatia ramane la fel. Nici nu stiu in cine sa ma mai incred, caci am descoperit o caracatita si ma tem, nu pt. mine ci pt. copil. Cand merge in oras i se spune, vezi ce face mama ta cu primarul x, caci s-ar putea sa aiba probleme. Aici e vorba de 200 ha teren, caci atat a avut tata. Dar ne-au recunoscut ...28,8 ha. Am lasat si asa, dar chiar sa nu ne dea nimic? Platesc impozit pe 10 ha si nu posed nimic si nu am titlu, ce ziceti? In comuna asta se construieste fara autorizatii, se improprietaresc oamenii dupa bunul plac al primarului, acelasi din 1992 si nimeni nu-i face nimic. M-am descarcat dumneavoastra. Scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu contra interese persoane emiliana emiliana Sunt mostenitoare a 28,8 ha teren agricol, 5 ha padure (dupa tata) si 3.5 ha (dupa mama), la aceeasi comuna, dar in sate diferite.Mi-au fost retrocedate 10 ha ... (vezi toată discuția)
Retrocedare emiliana emiliana 1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)
Problema foarte greu de rezolvat, cadastru si furt din proprietatea mea Hamarsold1234 Hamarsold1234 Tatalui si unchiului meu i s-au revendicat de catre o primarie un teren intravilan de 21502 mp. ( Atentie terenul este intravilan, nu extravilan). Putin oameni ... (vezi toată discuția)