Buna ziua,
Am nascut in iunie 2010 si doresc sa ma intorc la lucru in mai 2011.
In conditiile noii legi este posibil ca sa revin in concediu de ingrijire copil pe parcursul celor 2 ani de la nasterea copilului?
Multumesc.
Dar conform legii in viguare, nu e obligat sa imi accepte cererea, daca eu am depus cererea in 25.02. ? Sunt inca angajat pana in 19.03. si c.c.c. e dreptul meu legal. Va multumesc
1. OUG 111/2010 spune: Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
... Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2) si art. 25 si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contraventiei prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzii corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
2. Sesizati Agentia Judeteana de Prestatii Sociale si/sau ITM sa ia masurile legale impotriva angajatorului.