w_v_w_v a scris:
@lorac
V-am spus mai sus ca :
Instalaţiile de racordare sunt incluse în patrimoniul operatorului de distribuţie
si ca acesti au astfel posibilitatea de recunoaştere a costurilor operaţionale efectuate de către acesta folosind aceste bunuri.
doamna w_v_w_v sint autorizat gradul II gaze, asa ca stiu prea bine ce prevede legea gazelor din 2004, la fel cum stiam si legea gazelor de dinaintea acesteia. legea nu a fost emisa ca urmare a directivei cu pricina, ci pentru modificarea precedentei.
pasajul pe care l-am lasat se refera la faptul ca, indiferent daca o instalatie de racordare este facuta pe bani privati sau ai primariilor (doar la asta se rezuma ajutorul statului ... in rest nu stie decit sa ia taxe si accize imense), dupa un an intra in exploatarea si responsabilitatea firmei de gaze care deserveste zona/cartierul/orasul respectiv
nu prea v-ati gasit omul pe care sa-l duceti de nas cu argumente de astea ieftine ... spre stiinta dvs, lucrez in domeniul gazelor din 1995 (pina in octombrie 2009 chiar la distrigaz sud bucuresti/gdf suez
@kappauser
Costurile cu infrastructura si intretinerea ei sunt doar o parte din costurile totale ce le are un furnizor. Iar folosirea (prin inchiriere) in comun duce la un randament mai ridicat al infrastructurii.
pentru folosirea in comun a infrastructurii este necesara intocmirea si negocierea unor contracte solide si durabile intre pretendentii care vor sa intre pe piata si gdf suez si eon-gaz (distrigaz nord), iar acest proces este de durata si nici macar nu a inceput.
in bucuresti, pentru remedierea defectelor din retea, gdf suez a angajat firme doar ca sa decoperteze pina la teava, reparatiile fiind facute de catre angajatii distrigaz (extrem de putini ramasi). si dvs vorbiti de impartirea cascavalului ? mai este mult pina departe !
doamna ... din germania, de la distanta, vedeti altfel lucrurile ... in tara situatia este total diferita de ceea ce credeti dvs. exista o vorba " nu ma doar gura sa zic DA" .... insa, de la vorba pina la fapta este cale lunga
cel mai bun argument ... cea mai recenta lege gazelor a intreat in functiune in 2004 .... au trecut 6 ani si in bucuresti nu exista niciun alt distribuitor de gaze in afara de distrigaz sud/gdf suez. aceeasi situatie exista in urmatoarele orase unde opereaza acelasi distribuitor : craiova, galati, brasov, buzau, pitesti, tirgoviste, urziceni, slobozia, miercurea ciuc, fagaras, etc .... ca sa le enumar doar pe cele mai importante.
cit credeti ca va mai dura acest monopol al gdf suez, vazut din germania ? eu cred ca minim 5 ani ... inertia este mare in tara si lucrurile nu se misca asa repede ca in germania .... din pacate ! :(