avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea de domiciliu

buna ziua.unui prieten de-al meu i s-a intocmit dosar penal astfel; tatal lui a fost in nenumarate dati jignit si amenintat de catre amantul sotiei sale (il suna),intr-o seara prietenul meu era cu taicasu si a raspuns el la tel ,amantul mamei sale la injurat ,jignit,amenintat acesta s-a dus acasa la amantul mamei sale a intrat in casa cand a vazut-o pe mama lui la geam ;spargand usa si un geam si l-a batut pe ala ,amantul cu mama sa l-au reclamat la politie fapt pt care i s-a intocmit dosar penal cu urmatoarele ;violare domiciliu ,loviri si alte violente si distrugere de bunuri.tin sa mentionez tatal prietenului meu facuse depresie datorita acestor telefoane primite cand s-a intamplat taica su era sub tratament psihiatric.mama sa este martor pentru ala pe care la batut. a intrat si taica su at la ala in casa insa nu i-a facut nimic fapt pt care are si tatal prietenului meu dosar penal pt violare de domiciliu.prietenul meu poate scapa doar cu amenda administrativa si nu cu inchisoare cu suspendare?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 14:01, 13 Ianuarie 2011
poate mai degraba amenda penala si nu administrativa, fiind astfel trecut in cazier!
Eu cred ca o amenda penala si o suspendare.

Prin sentinta penala nr. 162 din 19.01.2007 a Judecatoriei Braila inculpatii N.D. si P.A. au fost condamnati, in temeiul art. 192 C.pen. cu aplic. art. 37 lit. b C.pen., la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu .
Pentru a pronunta aceasta hotarare instanta a retinut ca in seara zilei de 13.04.2006, orele 20.55, cei doi inculpati au spart usa de acces si au patruns in camera partii vatamate D.M., iar inculpatul P.A. s-a repezit asupra fiului partii vatamate si l-a trantit in pat, avand asupra sa un corp contondent, intr-o punga, pe care insa nu l-a folosit, imprejurare in care partea vatamata a inceput sa strige dupa ajutor, iar inculpatul N.D. a pulverizat camera cu spray paralizant, conditii in care cei prezenti au parasit incaperea, dupa care inculpatii au parasit locul faptei, iar partea vatamata a anuntat organele de politie .

cam asemanator,numai fara spray.
1. din ce stiu eu la infractiunea de "violare de domiciliu" impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala;
2. nu stiu sa mai existe infractiunea de "insulta".
Tatal prietenului meu poate face plangere impotriva aceluia pentru infractiunea de "amenintare". In acest caz se conexeaza dosarele? Se poate ca aceasta plangere sa ajute cu ceva in proces?
s-ar putea sa sse retina amenintarea ca stare de provocare.

poate sa faca plangere pentru amenintare,si se va forma un nnou dosar penal.
insulta nu se mai pedepseste.
Aveţi dreptate, insulta nu se mai pedepseşte, mea culpa.

În ce priveşte împăcarea părţilor în cazul violării de domiciliu, aceasta este încă posibilă, câtă vreme nu se reţine fapta săvârşită în condiţiile art. 192 alin. 2 Cod penal (de două sau mai multe persoane împreună, sau, eventual, pe timp de noapte).

Alte discuții în legătură

Circumstanta atenuanta - 73. lit b saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Am o prietena. Un baiat ii batea apropuri sa ma paraseasca, sa fie cu el... ii facea avansuri sexuale... l-am batut pe acel baiat... pot primi sau nu ... (vezi toată discuția)
Lovire - pedeapsa strumful strumful Buna ziua, Acum cateva saptamani am iesit intr-o seara in club, am baut ceva pana am fost ametit destul de bine.Si inauntra am avut o mica altercatie cu ... (vezi toată discuția)
L-am batut pentru avansurile cu conotatie sexuala pe care le facea sotiei- primesc circumstanta atenuanta? dracusormic dracusormic Un coleg de-al prietenei mele ii tot facea avansuri cu conotatie sexuala, si ii propunea sa se desparta de mine pt. el. L-am batut mar... cand am vazut ... (vezi toată discuția)