avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea de domiciliu

buna ziua.unui prieten de-al meu i s-a intocmit dosar penal astfel; tatal lui a fost in nenumarate dati jignit si amenintat de catre amantul sotiei sale (il suna),intr-o seara prietenul meu era cu taicasu si a raspuns el la tel ,amantul mamei sale la injurat ,jignit,amenintat acesta s-a dus acasa la amantul mamei sale a intrat in casa cand a vazut-o pe mama lui la geam ;spargand usa si un geam si l-a batut pe ala ,amantul cu mama sa l-au reclamat la politie fapt pt care i s-a intocmit dosar penal cu urmatoarele ;violare domiciliu ,loviri si alte violente si distrugere de bunuri.tin sa mentionez tatal prietenului meu facuse depresie datorita acestor telefoane primite cand s-a intamplat taica su era sub tratament psihiatric.mama sa este martor pentru ala pe care la batut. a intrat si taica su at la ala in casa insa nu i-a facut nimic fapt pt care are si tatal prietenului meu dosar penal pt violare de domiciliu.prietenul meu poate scapa doar cu amenda administrativa si nu cu inchisoare cu suspendare?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 14:01, 13 Ianuarie 2011
tocmai asta e problema...fapta a fost savarsita pe timpul noptii....deci constituie o agravanta
frank_kvitta a scris:

s-ar putea sa sse retina amenintarea ca stare de provocare.

poate sa faca plangere pentru amenintare,si se va forma un nnou dosar penal.
insulta nu se mai pedepseste.


Este vorba despre "scuza provocarii" sau despre provocare ,considerata ca fiind circumstanta atenuanta,in conformitate cu disp.art.73 c.pen.
NU exista nicio "stare de provocare"
r.gabi a scris:

frank_kvitta a scris:

s-ar putea sa sse retina amenintarea ca stare de provocare.

poate sa faca plangere pentru amenintare,si se va forma un nnou dosar penal.
insulta nu se mai pedepseste.


Este vorba despre "scuza provocarii" sau despre provocare ,considerata ca fiind circumstanta atenuanta,in conformitate cu disp.art.73 c.pen.
NU exista nicio "stare de provocare"


ma uimiti de fiecare data.
pus si simplu sunteti foarte bine pregatit.

``S-a apreciat de procuror ca inculpatul s-a aflat in stare de provocare la data comiterii faptei, având in vedere ca acesta la data de 31.05.2006 a avut un conflict verbal cu sotia partii vatamate in cimitirul din sat, legat de o groapa sapata de inculpat foarte aproape de mormântul fiului partii vatamate``

aici puteti sa devorati ``starea de provocare`` [ link extern ]
In Codul Penal se vorbeste despre "provocare",aceasta este cunoscuta in literatura de specialitate drept scuza provocarii
Starea de provocare,este o exprimare improprie,uzitata de unii.
doar ridic niste semne de intrebare poate neavenite...

mesajele verbale telefonice in general si amenintarea telefonica? pot fi dovedite ? ... sau a fost telefonul pe speaker si au auzit si persoane care nu erau membri din familie ? stiu ca lipsa unei inregistrari.... dar si a unui martor care obligatoriu sa nu fie din familie... inseamna ca nu poti demonstra nimic si cam da gres, desigur.. cu conditia ca cei acuzati sa nu recunoasca fapta lor singuri si de buna voie...

stiu ca concret singura posibilitate la amenintare telefonica (santaj) e sa faci plangere la procuror si doar la o viitoare inregistrare telefonica sa fie prins cu o proba inregistrata.. poate ma insel..
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
ContSters163516, utilizator

Alte discuții în legătură

Circumstanta atenuanta - 73. lit b saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Am o prietena. Un baiat ii batea apropuri sa ma paraseasca, sa fie cu el... ii facea avansuri sexuale... l-am batut pe acel baiat... pot primi sau nu ... (vezi toată discuția)
Lovire - pedeapsa strumful strumful Buna ziua, Acum cateva saptamani am iesit intr-o seara in club, am baut ceva pana am fost ametit destul de bine.Si inauntra am avut o mica altercatie cu ... (vezi toată discuția)
L-am batut pentru avansurile cu conotatie sexuala pe care le facea sotiei- primesc circumstanta atenuanta? dracusormic dracusormic Un coleg de-al prietenei mele ii tot facea avansuri cu conotatie sexuala, si ii propunea sa se desparta de mine pt. el. L-am batut mar... cand am vazut ... (vezi toată discuția)