ginnyy a scris:
am un salariat al carui CIM a fost suspendat pt crestere copil
pe perioada suspendarii coontractului salariatului, societatea a fuzionat prin absorbtie cu o alta societate (societatea angajatoare fiind absorbita)
contractele de munca ale salariatilor societatii absorbite au incetat cu acordul partilor la data fuziunii, salariatii fiind angajati pe societatea absorbanta.
Acum, revenind la salariatul meu; contractul acestuia a ramas pe societatea abosrbita (care nu mai exista)
Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura legala de trecere a salariatului pe societatea noua, acum la 2 ani de la data fuziunii. cum / cine emite decizia de incetare la societatea absorbita, care nu mai exista?
1. in primul rand cand o societate fuzioneaza cu o alta prin absorbtie, inseamna ca toate elementele de activ, pasiv, cat si personalul activ - suspendat ale societatii absorbite vor fi gestionate de societatea "mama".
2. in acest caz nu trebuia sa incetati activitatea angajatilor din firma absorbita, iar la ITM se ducea actul constitutiv actualizat, Hot. AGA, certificat inmatriculare, adresa de instiintare a ITM-ului cu privire la acest aspect (al salariatilor)....si era foarte simplu
3. ca o solutie ar fi ca societatea "mama" sa emita acum decizia de incetare - daca asta vreti sa faceti, ca la toti ceilalti, - binenteles in preambul sa fie specificat faptul ca cele doua societati au fuzionat prin absorbtie asa cum reiese din certificatului de mentiuni nr....eliberat de Oficiul Registrului Comertului.
4. o alta solutie ar fi sa nu-i faceti dec.de incetare ci duce-ti la ITM actele mentionate de mine la pct.2