avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie

Va pun in discutie o problema juridica. Se poate da in judecata in nume propriu directorul unei societati comerciale, fara a implica firma in litigiu? Ca exemplu: Directorul X emite o decizie de imputatie de la salar de 10% pe 3 luni ca urmare, spune el, a abaterilor de la sarcinile de serviciu. Eu ce sanse am sa-l dau in judecata pe director, si nu institutia in sine?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
BOGDAN
Intrucat nu aveti raporturi contractuale directe cu reprezentantul firmei dvs. nu puteti sa il actionati direct in judecata ci dar firma intrucat acesta a actionat ca reprezentant al firmei. In caz contrar actiunea dvs. se va respinge pe exceptie -lipsa calitatii procesuale pasive a directorului-
jr.
Intrucat nu aveti raporturi contractuale directe cu reprezentantul firmei dvs. nu puteti sa il actionati direct in judecata ci dar firma intrucat acesta a actionat ca reprezentant al firmei. In caz contrar actiunea dvs. se va respinge pe exceptie -lipsa calitatii procesuale pasive a directorului-
jr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - ce acte treb. pentru a da in judecata primaria? issabella issabella Sal! As vrea si eu sa stiu daca se poate da primaria in judecata si daca da ce acte treb. Un jurist poate pleda in fata instantei? Numai in fond sau si in ... (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)