avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imposibilitate de plata - 4 credite...
Discuție deschisă în Executare silită

imposibilitate de plata - 4 credite...

am 4 credite pe care nu le mai pot achita din motiv ca salariul meu si a sotului a fost injumatatit.nu vreau sa ma eschivez de la plata ,dar acum sunt in imposibilitatea de a achita. Bancile mi-au cesionat creditele catre firme de recuperari.Bunuri nu am decat o casuta la tara dar detin doar3/4 din ea. Vreau sa va intreb prima procedura este sa-mi puna propriere pe salariul sau ma poate executa silit? Creditele sunt de nevoi personale si am girat cu salariile a,atunci fiind destul de ,,consistent", acum.....Daca imobilul nu este in intregime al meu ,ma poate executa silit?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 15:34, 18 Ianuarie 2011
gi_jane2 a scris:

creditorul poate cere partajul bunului la care sunteti coproprietar. poate incercati de comun acord cu celalalt coproprietar sa vindeti bunul, sa mai scapati din datorii


Foarte interesant. Am mai auzit despre astfel de cazuri, insa diversi "experti" de la banci au spus ca nu e posibil asa ceva.

Presupunand ca exista un apartament cu 2 proprietari (fara niciun grad de rudenie intre ei, iar un proprietar are un credit neachitat si urmeaza sa fie executat silit) , poate sa fie executat tot apartamentul impotriva vointei celuilalt proprietar ?
Celelalt proprietar chiar nu poate face absolut nimic ?


nu poate fi executat silit celalalt proprietar, ci doar cota debitorului poate fi executata silit.
unul din proprietari nu se poate opune nici daca celalalt cere sa iasa din indiviziune.
in cadrul partajului, unul din proprietari il poate despagubi pe celalalt pt cota lui si ramane cu tot imobilul, pot vinde si imparti suma..
daca intre cei 2 proprietari exista intelegere, e adevarat ca o cerere de partaj din partea unui tert poate pica prost, dar si creditorul e indreptatit sa recupereze datoria de la debitor
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator
Am inteles. Multumesc pentru raspuns !
dar poate nu se ajunge aici, nu? atat timp cat si eu si sotul mai avem un salar ,fie el cat de mic, nu se pune prima data proprire pe el? creditele sunt de nevoi personale si am girat doar cu salariul , pe acea vreme finnd destul de bunisor
exista posibilitatea ca inainte sa se faca un sechestru asigurator?

Alte discuții în legătură

Pierdere apartament mioaranoni mioaranoni Sunt proprietarul unui apartament, impreuna cu fosta sotie. Deoarece mi-am pierdut locul de munca si aveam 4 credite la 4 banci, am intarziat 6 luni cu ratele ... (vezi toată discuția)
Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)