Citind discutiile de mai sus imi dau seama cu groaza ca problemuta mea este de fapt o
MARE PROBLEMA www.avocatnet.ro/images/smil...
[#-o] Despre ce este vorba? Pe scurt: in 2003 am cumparat o casa cu grajd, sopru si terenul aferent(752mp) cu 10 mil lei intr-un catun de munte(ziceam ca fac o investitie pe termen lung). La acea data, am sesizat ca datele din extrasul de carte funciara,necesar pentru contractul de v-c, nu corespundeau cu realitatea din teren( casa era din BCA nu din lemn si avea 2 camere nu una), dar taxele notariale mai mici m-au facut sa trec cu vederea. In plus, vanzatorul mi-a spus ca si-a renovat casa in 1993 si are autorizatiile necesare de la primarie, dar varsta, birocratia si dezinteresul nu au fost un sprijin pentru initierea demersurilor de intabulare. Anul acesta, platind impozitul am solicitat si un certificat de atestare fiscala pentru a vedea cu ce figurez la rolul nominal unic. Astfel am aflat ca platesc impozit pentru o casa din caramida arsa(64mp), 3anexe(in total 80mp), curte 56 mp, intravilan arabil 600mp - imobile si terenuri care reflecta perfect realitatea. Intrebarea mea, naiva as spune, este: care sunt pasii de urmat(de preferat cei mai ieftini) pentru ca in final in CF, rolul nominal unic si in titlul de proprietate(cand il voi solicita) sa fie trecute imobilele si terenul pentru care platesc impozit?