avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie ilegala de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie ilegala de constructie

Salut, situatia e urmatoarea:
Exista doua loturi invecinate, unul proprietatea lui A si unul proprietatea lui B. B a construit un garaj pe fundatia gardului care desparte cele doua loturi, acum 3 ani, fara sa existe vreun geam in perete. Nu stiu daca a avut autorizatie. Anul trecut a obtinut autorizatie de constructie ca sa faca pe acelasi amplasament o cladire P+mansarda (presupun ca peste garaj, cel putin asa a construit). Vecinul a construit de P+1+mansarda, cu geamuri spre lotul lui A chiar de la hotar, iar acoperisul constructiei are streasina pe proprietatea lui A, panta fiind spre proprietatea lui A. Acum constructia lui B e aproape gata, e la acoperis.

Ce se poate face acum? A a fost la primarie si i s-a spus ca ei au dat autorizatie de constructie si ca nu pot verifica decat daca se construieste conform autorizatiei. Se poate lua vreo masura impotriva autorizatiei abuzive? Dar impotriva lui B?

Multumesc.
Ce surpriza! Mi se parea ciudatel ca sa fie data o autorizatie fara respectarea legii... :D Nu spun ca nu se poate, doar ca e putin probabil. Ca se poate raspunde si penal, macar pentru stresul unui proces si nu faci asa ceva...

Asteptam finalul. :thumbup:
Art. 26 - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:

i) emiterea de autorizaţii de construire/desfiinţare:

- în lipsa unui drept real asupra imobilului, care să confere dreptul de a solicita autorizaţia de construire/desfiinţare;

- în lipsa sau cu nerespectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, aprobate potrivit legii;

- în baza unor documentaţii incomplete sau elaborate în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism, ale Codului civil, ale conţinutului-cadru al proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţin avizele şi acordurile legale necesare sau care nu sunt verificate potrivit legii;

- în lipsa expertizei tehnice privind punerea în siguranţă a întregii construcţii, în cazul lucrărilor de consolidare;

- în baza altor documente decât cele cerute prin prezenta lege;

:rolleyes:
Pai se pare ca e legala autorizatia, executia lucrarii e neconforma cu aceasta insa.
Deci: Primaria e ok, proprietarul sau executantul nu e.

:))
Cu doua proiecte? :-/
e ceva suspect la mijloc, pentru ca toata lumea e reticienta sa ia o decizie. In ce priveste proiectul ma indoiesc ca respecta regulamentele in viguare, plecand de la cele doua seturi de planse si terinand cu toate avizele si verificarile pe care trebuia sa le cuprinda.

din pacate nu estista o legislatie unitara in domeniu asa ca primaria spune prin certificatul de urbanism, ce avize sau acorduri trebuie sa obtina fiecare, si ma indoiesc ca putea sa obtina avizul PSI sau avizul de la directia de sanatate.

In alta ordine de idei orice verificator autorizat nu si-ar fi dat acordul pentru un proiect care contine doua seturi de planse, de aici lista de lucruri suspecte e lunga... din pacate accesul meu la documentatia pentru autorizatia de constructie este limitat si depind de bunavointa primarului, care cel putin in prima faza pare de buna credinta.

Alte discuții în legătură

Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)
Bloc intre case = dezastru pt case alex ca alex ca Salut! Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pt a scapa de blocul de langa noi, care acum se construieste?? Avem un vecin care a facut tot ce i-a stat in ... (vezi toată discuția)
Distanta intre case,autorizatii de demolare si constructie remus.duta remus.duta Buna ziua.Vecinul meu a construit casa lui in urma mea.Cu toate ca avea planul de constructie la 1,5m, el a construit la 0,50m. Acum vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)