avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retrocedare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retrocedare

1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu provizoriu pt.10ha (din anul 1994)
-titlu provizoriu pentru 5100 mp (din anul 1994)curtea casei
- titlu definitiv pentru 1 ha padure.
Pentru aceste suprafete s-a facut masuratoarea in teren.In anul 2002 s-a incercat sa ne inmaneze un titlu definitiv, in care suprafetele recunoscute in titlu provizoriu au fost diminuate cu 1ha si 2500 mp.L-am contestat, dar nici un raspuns.
Pentru restul de teren avem adeverinta de recunostere - din anul 2005, dar nu s-au emis titluri definitive.O partea de terenuri sunt ocupate de alti cetateni, dar cf. legii 247/2001, primaria nu ne-a instiintat de asta, dar nici nu ne pune in posesie.
Despre moara nu se aminteste niciunde si acum este in stare de degradare.Ea fusese preluata in 1991 de primarie de la IJPPS.Acum primarul spune ca e a nimanui, dar nici noua nu ne-o preda.
2. Mama a cedat 3,5 ha teren HCM 308/1953 si i s-a recunoscut lucru acesta prin decizia prefecturii si printr-o hotarare judecatoareasca.A beneficiat de actiuni la un IAS pana in anul 2001, cand ADS a predat primariei terenurile in baza Legii 268/2001, dar pana azi 03.04.2008, proprietara nu a intrat in posesia terenului.
Fiind vorba de aceeasi primarie, cui sa ma adresez, caci prefectura totdeauna i-a somat sa ne puna in posesie, dar nimic.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 01:58, 9 Aprilie 2008
ion domilescu a scris:

, urmand apoi sa vedeti daca nu cumva va este mai util sa sesizati organul de urmarire penala pentru infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si nu in cele din urma CEDO, daca nu se va face nimic in continuare. Cat priveste solutionarea contestatiei cade in competenta Comisiei judetene sa o rezolve. Intarzierea rezolvarii sale va da dreptul sa va adresati judecatoriei.

Infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti nu are legatura cu cauza doamnei (vezi art. 271 Cod pen.) La CEDO una dintre conditiile din faza admiterii in principiu a cererii este sa fi epuizat caile de atac interne.
Pentru a studia dosarele trebuie sa faceti o cerere in temeiul prev. Legii nr. 544/2001 prin care sa solicitati sa vi se comunice copii de pe actele de la dosar. Aratati ca interesul dumneavoastra este justificat de prev. art. 27 alin. 2 ind 2 din Legea nr. 18/1991si ale art. III din Legea nr. 169/1997.
art. 22 ind. 2 L. 18/91 "In cazurile in care s-au emis titluri de proprietate in mod abuziv altor persoane decat foştii proprietari iar aceştia deţineau la acel moment adeverinţe de proprietate şi aveau posesia terenului, comisiile de fond funciar vor revoca titlurile emise cu incălcarea legii, dacă acestea nu au intrat in circuitul civil. Dacă respectivele titluri de proprietate au intrat in circuitul civil prin acte de vinzare-cumpărare sau in alt mod, fostul proprietar se va adresa justiţiei pentru constatarea nulităţii absolute a titlului respectiv potrivit prevederilor art. III din Legea nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991."
E bine ca ati sesizat ANRP pentru ca s-ar putea sa exercite ei actiunea de anulare a titlurilor, insa administratia are o oarecare incetineala.
Dupa ce obtineti copiile dosarelor de fond funciar ar fi bine sa cautati un avocat pentru a va consulta cu el in privinta anularii titlurilor de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin titlu de proprietate in baza certificatului de mostenitor? Buna ziua!In anul 2003 in urma succesiunii dupa bunicul meu, am mostenit o suprafata de 5,7 ha teren (arabil,faneata,padure)si o casa cu gradina 0,12 ha, in ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol furgim furgim Buna ziua Mai pot cere in instanta daune cominatorii pentru neprimirea titlului de proprietate pentru un teren agricol? Bunicul meu a murit si nu a apucat ... (vezi toată discuția)
Constituire sau reconstituire dumitru2000 dumitru2000 Avem un teren arabil intravilan intr-o comuna pentru care fostul cooperator a primit titlu - fiind inscris in anexa 2A din Regulament. Evident, fostul ... (vezi toată discuția)