avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie disponibilizare

Am fost disponibilizat in iunie 2010 cu "scuza" ca angajatorul are dificultati financiare, am contestat decizia de concediere in instanta si in octombrie 2010 am castigat, respectiv plata salariilor datorate de la data la care am fost concediat pana la data reintegrarii pe postul pe care l-am avut. Intre timp eu am luat somaj si am primit de la firma cand am plecat si un salariu compensator.
In situatia data angajatorul cat trebuie sa imi plateasca?

1. sal pe 5 luni
2. sal pe 5 luni din care se scade sal compensator
3. sal pe 5 luni din care se scade sal compensator si indemnizatia de somaj
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 14 Ianuarie 2011
adelaida_07 a scris:

ctynn a scris:

freeelis a scris:

Exista posibilitateaca angajatorul sa va dea in judecata pentru recuperarea salariului compensatoriu , intrucat decizia de concediere a fost anulata.

... si avand in vedere ca " nimeni nu poate invoca propria culpa" cererea va fii respinsa ca nefondata!

Nu invoca culpa ci faptul ca recupereaza un drept necuvenit.
Mai este si somajul pe care salariatul il va returna, el va fi repus in situatia anterioara si va figura salariat pe perioada respectiva.

atat timp cat instanta a gasit de cuviinta ca angajatorul a gresit atunci cand l-a concediat si prin urmare a dispus reiontegrarea acestuia nu vad cum veti demonstra ca salariul si somajul au fost drepturi necuvenite la data acordarii lor
... sau poate vorbim asa... :banned:
ctynn a scris:

freeelis a scris:

Exista posibilitateaca angajatorul sa va dea in judecata pentru recuperarea salariului compensatoriu , intrucat decizia de concediere a fost anulata.

... si avand in vedere ca " nimeni nu poate invoca propria culpa" cererea va fii respinsa ca nefondata!

Nu fiti chiar atat de sigur ... cererea poate fi admisa... Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
Nu cred ca este cazul sa vorbim despre efectele principiului restitutio in integrum ...
Daca o decizie de concediere este nula integrarea pe post se face cu data incetarii CIM. Cum o persoana nu poate fi somer si salariat in acelasi timp indemizatia de somaj se restituie statului.
adelaida_07 a scris:

Daca o decizie de concediere este nula integrarea pe post se face cu data incetarii CIM. Cum o persoana nu poate fi somer si salariat in acelasi timp indemizatia de somaj se restituie statului.

sustinerile dvs. sunt anticipative si incalca art. 15(2) Constitutie!!!
decizia de concediere, in cazul in care cazul ajunge in justitie, poate fii anulata in conditiile stabilite de art. 76 c. mun. si potrivit art. 78 c. mun. se dispune reintegrarea reclamantului pe postul detinut anterior concedierii si obliga angajatorul sa anuleze decizia de concediere si sa plateasca acestuia " o despagubire ... " astfel ca reclamantul nu a avut si calitatea de somer si de salariat in acelasi timp calendaristic vorbind mai mult decat atat dispunand anularea deciziei, instanta, nu a si obligat pe reclamant la restituirea salariului compensatoriu incasat si nici la restituirea indemnizatiei de somaj si pentru ca ar fii reprezentat o pronuntare " plus petita " dar deh... teoria ca teoria dar practica ne " omoara " ca asa e vorba la noi la romani si mai ales a unora dintre cei ce ar trebui sa apere un salariat in instanta si nu sa creeze o practica judiciara favorabila firmelor ca doar un fost salariat nu ar putea avea niciodata cum sa achite onorariile ce pot fi achiatate de catre firme , nu !?

p.s. poate ca, desi considerata o profesie liberala, aceasta activitate de aparator a tins de la inceputurile ei tot spre o activitate comerciala si in care, asa cum se spune, " banul tot ochiul dracului ramane "

@freeelis:
care este legatura dintre " Nemo auditur propriam turpitudinem allegans " si celalalt? B-)... oricum " Docendo discimus " :)
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

adelaida_07 a scris:

sustinerile dvs. sunt anticipative si incalca art. 15(2) Constitutie!!!
decizia de concediere, in cazul in care cazul ajunge in justitie, poate fii anulata in conditiile stabilite de art. 76 c. mun. si potrivit art. 78 c. mun. se dispune reintegrarea reclamantului pe postul detinut anterior concedierii si obliga angajatorul sa anuleze decizia de concediere si sa plateasca acestuia " o despagubire ... " astfel ca reclamantul nu a avut si calitatea de somer si de salariat in acelasi timp calendaristic vorbind mai mult decat atat dispunand anularea deciziei, instanta, nu a si obligat pe reclamant la restituirea salariului compensatoriu incasat si nici la restituirea indemnizatiei de somaj si pentru ca ar fii reprezentat o pronuntare " plus petita " dar deh... teoria ca teoria dar practica ne " omoara " ca asa e vorba la noi la romani si mai ales a unora dintre cei ce ar trebui sa apere un salariat in instanta si nu sa creeze o practica judiciara favorabila firmelor ca doar un fost salariat nu ar putea avea niciodata cum sa achite onorariile ce pot fi achiatate de catre firme , nu !?

p.s. poate ca, desi considerata o profesie liberala, aceasta activitate de aparator a tins de la inceputurile ei tot spre o activitate comerciala si in care, asa cum se spune, " banul tot ochiul dracului ramane "

@freeelis:
care este legatura dintre " Nemo auditur propriam turpitudinem allegans " si celalalt? B-)... oricum " Docendo discimus " :)

Omoara-ma cu practica si spune cu ce data se face reintegrarea pe post.

Alte discuții în legătură

Restituire (returnare) salarii compensatorii iureadan iureadan Dupa decizia de concediere (colectiva), salariatul a primit X salarii compensatorii, conform CCM. Decizia a fost contestata in instanta, aceasta constatand ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nelegala ContSters158160 ContSters158160 Dupa lupte indelungate am primit de la serviciu decizie de somaj,dar fara perioada de preaviz.Dupa lege este cam nula.Am trimis ieri 1.12 cerere pt plata ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)