grandanat a scris:
Udan a scris:
Astazi am aflat un detaliu interesant.... cum ca m-as incadra la Art.17 litera a) si nu litera c) deoarece "meseriasii" care au venit si au montat repartitoarele aveau obligatia sa completeze un formular, conform STAS11984/83 cu detaliile caloriferelor. inca nu am citit textul... sunt curios unde ma incadrez
Au procedat bine ca v-au incadrat la litera a. In aceasta situatie consumul dvs e raportat ca cel mai mare consum al unui calorifer in tot blocul(raportat la SET) si apoi majorat cu 10%. Din pacate aceste date nu aveti cum sa le verificati.
Insa va mai intreb odata. In lunile in care repartitoarele functionau, ce consum aveati (in Gigacalorii) si in ce mod tineati caloriferele deschise?
@darida
Ma muzati teribil
Dvs sustineti ca totul e o conspiratie pentru a jupui cetatenii. =D>
Ca la calculul repartizarii consumului termic se foloseste meoda actuala, sau regula de 3 simpla, sau o metoda foarte precisa stiintific e totuna pentru firmele din bransa. Iar pt radet la fel. Asociatia plateste exclusiv cat consuma. Cum se face repartizarea costurilor in interiorul asociatiei nu are nici o legatura cu pretul platit de asociatie per total.
Iar pe de alta parte exista libera alegere. Stiu ca firmele prestatoare au preturi exagerat de mari si nejustificate, insa nu pune nimeni pistolul la tampla cuiva ca sa-si puna repartitoare. Daca vrei pui daca nu vrei nu pui. Nu e complicat.
Sunteti amuzat fiind ignorant in domeniu. Nu o privesc ca pe o conspiatie, ci ca pe o afacere bazata pe inselarea cetatenilor ignoranti, afacere protejata de autoritati. Daca ati studia reglementaile si standardele tehnice existente, studiile efectuate de specialistii din domeniu ati intelege.
Totalul consumului inregistrat de contorul de bloc nu e totuna cu necesarul de cadura al proprietarilor. Sunt 2 notiuni diferite. Daca nu se respecta parametrii de proiectare a functionarii instalatiei, contorul de bloc va inregistra mai mult agent termic decat cel pt asigurarea necesarului de caldura conorm proiectului.
Exista libere alegere atunci cand pui la dispozitia consumatorului informatii corecte, complete si precise. Atunci cand firmele si autoritatile ascund inormatii esentiale cetateanului, e inselaciune, viciu de consintamant.
Ex: Standardul romanesc si cel european , SR 834:2002, precum si alte reglementari tehnice prevad ca o
conditie de minimizare a erorilor repartitoarelor efectuarea echilibrarii hidraulice a instalatiei de incalzire in cazul montarii repartitoarelor si a robinetilor pe calorifer. De ce se ascunde aceasta conditie la incheierea contractelor cu proprietarii? Eectele nerespectarii ei? Costurile efectuaii acesteia?