avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie sanatate

o persona fizica care are contract de inchiriere spatiu plateste contrib de asig de sanatate
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:44, 13 Ianuarie 2011
Raspunsurile colegilor mei au la baza urmatoarea prevedere din legea 95/2006:
Art. 257. - (1) Persoana asiguratã are obligaţia plãţii unei contribuţii bãneşti lunare pentru asigurãrile de sãnãtate, cu excepţia persoanelor prevãzute la art. 213 alin. (1).
(2) Contribuţia lunarã a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 5,5%, care se aplicã asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfãşoarã activitãţi independente care se supun impozitului pe venit; dacã acest venit este singurul asupra cãruia se calculeazã contribuţia, aceasta nu poate fi mai micã decât cea calculatã la un salariu de bazã minim brut pe ţarã, lunar;
c) veniturilor din agriculturã supuse impozitului pe venit şi veniturilor din silviculturã, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator şi nu se încadreazã la lit. b);
d) indemnizaţiilor de şomaj;
e) veniturilor din pensiile care depãşesc limita supusã impozitului pe venit; (literã modificatã prin art. I pct. 53 din O.U.G nr. 93/2008, în vigoare de la 30 iunie 2008)
f) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectualã realizate fn mod individual şi/sau într-o formã de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizeazã venituri de natura celor prevãzute la lit. a) - e), alin. 21 şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai puţin de un salariu de bazã minim brut pe ţarã, lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la cnas din venituri , chirii filipv filipv Buna ziua! Am urmatoarea problema: am inchiriata, din 2008, pe numele sotiei o garsoniera, totul legal cu contract de inchiriere si impozitele platite la zi, ... (vezi toată discuția)
Cass calculata la valoarea vanzarii unui bun imobil doina ban doina ban in perioada 2008-2011 am platit contributia de sanatate si am depus declaratiile legale la CASMB la valoarea venitului minim pe economie, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Cas pentru venituri suplimentare fata de pensie Ion Craiu Ion Craiu Sotia mea este pensionara din anul 2001.A platit CAS continuu ca salariata si pensionara mai bine de 40 de ani IN anul 2006(luna nov - dec) a incasat din ... (vezi toată discuția)