avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEC fara acoperire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEC fara acoperire

Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de prestator si din valoarea prestarilor a fost achitata numai 20% de catre firma .
Firma prestatoare a depus dosar la politie .
Am dat declaratie la politie prin care am mentionat ca la data semnarii filei CEC nu a existat intentia de inselaciune, ci ne-am bazat pe incasarile ce urma sa le facem de la firma unde executam lucrari.
In momentul de fata nu mai sunt angajat al firmei respective.
Ce repercursiuni pot avea?
Cum isi va recupera firma debitul ramas,punand sechestru pe bunurile firmei care nu a platit sau de la cel care a semnat CEC-ul?
Cel mai recent răspuns: Nafets , utilizator 21:09, 14 Iulie 2008
Diana Persa a scris:

Concomitent, puteti proceda la investirea cu formula executorie a filei CEC (o chestie formala care costa doar 4 lei, si se rezolva repede)si executarea silita a firmei in baza acestui titlu executoriu- va dura mai putin decat procesul clasic. Pentru executarea silita va adresati unui executor judecatoresc.


Crezi tu ca e asa de simplu?

Executarea cambiala ( implicit a cecului) presupune proceduri speciale separate de faza de executare pe care 99% din executorii judecatoresti nu le fac ( chiar o majoritate din acestia nu stiu sa le faca sau cu ce se mananca executarea aceasta ) dar se minuneaza cand le sunt anulate formele de executare in cadrul unei contestatii . Pentru a executa o fila cec recomand oricui asistenta specializata si nu lasati totul la latitudinea executorului ca pot aparea probleme mari.
av_bobic a scris:

Pentru a executa o fila cec recomand oricui asistenta specializata si nu lasati totul la latitudinea executorului ca pot aparea probleme mari.


Corect. Dar expune si riscurile.
Cel mai mare risc ar fi anularea formelor de executare ca: ilegale, ca premature, etc
Daca primesc de la un client fila CEC in alb cu PV predare-primire am dreptul sa completez fila? Am inteles ca daca completez fila aceasta nu e tocmai 'beton'.

A doua intrebare - o fila CEC in alb mai poate fi considerata fila CEC? Mai poate fi gasit vinovat emitentul de inselaciune sau e doar o incalcare a legii CEC-ului?

Intreb asta pt ca in viata de zi cu zi am observat ca am investit mereu f usor un BO dar toata lumea sustine ca fila CEC e cea mai buna. Asa e oare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Fila cec semnata in alb luiza_beceanu luiza_beceanu daca voi completa o fila cec semnata in alb - garatie, cu suma si data, savarsesc vreo fapta penala? multumesc (vezi toată discuția)
Fila cec kordo kordo buna. an anul trecut am avut colaborare comerciala cu o firma de materii prime de la care am cumparat materiale de constructii . la inceput am facut contract ... (vezi toată discuția)