zaharia65_2 a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Copilul nu este raport juridic civil.
Prin urmare, exceptia invocata de avocat urmeaza sa fie respinsa de instanta.
Nu conteaza momentul in care s-a nascut copilul.
avocat Claudiu Lascoschi
Nu sunt tocmai de acord, pentru ca desi "copilul nu este raport juridic civil", dreptul la actiune, nascut sub imperiul unei legi, respectiv raportul juridic creat de nasterea acestuia, este unul civil!
Cu toate acestea si eu sunt de parere ca exceptia poate fi respinsa, dar cu alte argumente;)
De principiu, aceasta este esenta problemei ;)
Nasterea copilului constituie un raport juridic civil?
Nu as crede dar chiar nu imi aduc aminte daca nasterea este definita ca un raport juridic civil...
Prin nastere copilul dobandeste drepturi si obligatii civile...parca...dar raportul juridic intre parinti si copii este guvernat de dreptul familiei sub aspectul filiatiei...
Stimate domnule Vasile, daca ne-ati comunica nr exceptiei depuse de parata v-ar fi de ajutor...
Am gasit nr. exceptiei depusa la dosar de catre parata, este:
DECIZIA Nr.755
din 24 iunie 2008
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.II din Legea nr.288/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr.4/1953 - Codul familiei
Publicată în Monitorul Oficial nr.537 din 16.07.2008
Tin sa precizez ca odata cu deschiderea actiunii privind tagaduirea paternitatii in luna Mai 2008, am cerut in acelas dosar si Divortul de fosta sotie iar copilul avea varsta de un an si zece luni. Parata la momentul deschiderii actiunii chiar a depus la dosar o precizare in care arata ca legea s-a schimbat, adica ca actiunea de tagada paternitatii are termen pana la varsta de 3 ani ale copilului...
Care este parerea d-v, exista sau nu exista in cazul meu motive de (ne)constitutionalitate???
Ar fi bine sa va angajati avocat.
Nu cred ca veti intelege nimic si pentru a nu avea surprize neplacute ar fi bine sa va luati masuri de prevedere.
Eu nu zic ca este neconstitutional ceva in cazul dvs.
Avocatul paratei incearca sa va scoata din joc pe anumite proceduri.
Argumente pot exista si de o parte si de alta.
~ final discuție ~