avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire imobil

Buna ziua,De nenumarate ori am gasit rezolvarea unor probleme cu ajutorul sfaturilor dvs.Apelez si de aceasta data si va multumesc....prietenul meu a mostenit impreuna cu fratele sau(dupa decesul prematur al mamei) un imobil (casa compusa din D+P+E si pod )si 100mp de teren curtea casei.Ei fiind mai mici tatal care a stat cu ei in casa s-a ocupat de administrarea imobilului.Ei locuiau impreuna la etaj iar parterul care era mai vechi(imobilul a fost construit pe parti in diferite perioade de timp)il inchiriau.Cu trecerea timpului tata s-a recasatorit si a plecat intr-un alt imobil(ap.3 camere) ce-i revenise lui in urma taxei de succesiune.Acum baieti sunt mari (27 si 29 ani) si cel mare s-a casatorit iar prietenul meu are si el o iubita cu care se va casatori anul acesta.si evident au inceput discutiile.Vor sa vanda sa imparta bani ,dar si aici sunt discutii ptr. ca unul ar vrea dar celalalt numai zice ca vrea dar de fapt pune "bete in roate," cel mic sta cu iubita lui cu chirie, ca sa evite scandalul si nu stiu cum sa-si rezolve problema.Intrebarea ar fi---ce pasi trebuiesc urmati si cui trebuie sa se adreseze(notar sau instanta) pentru asi imparti imobilul ?.si daca ar trebui sa contacteze un evaluator pentru a stabili valoarea pentru ca demisolul si parterul fiind si mai vechi si mai degradate de chiriasi sar putea sa fie mai"ieftine"decat etajul care este aranjat ptr. ca acolo au locuit ei.Situatia este una f. delicata dar v-as multumi din suflet ptr,cateca sfaturi
va trebui sa se faca o expertiza in cadrul procesului de partaj.
Mai este nevoie de proces de partaj daca se inteleg?
Nu, nu mai e nevoie de proces daca se inteleg, insa in functie de situatie poate fi mai ieftin...
Daca se inteleg si au bani de taxe, emrg la notar si e gata totul pe loc! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)
Donație, testament sau altă variantă? Josephine_Morrani Josephine_Morrani Prezentare caz: Tatăl și 2 copii. Tatăl este legatar print testament și are in posesie un imobil cu un nivel (demisol, parter, etaj 1 și ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj magdaionescu2 magdaionescu2 Buna ziua! Scara de acces :trei frati am mostenit o vila cu demisol,parter si etaj; scara care coboara la demisol nu e prinsa in schitele facute de inginer, ... (vezi toată discuția)