Am auzit zvonuri ca mai nou la Tribunalul Maramures se resping cererile de restituire taxa. Mai mult de atat, am avut surpriza sa mi se respinga ieri o cerere de inmatriculare fara plata taxei. Stie cineva ce se intampla? Asta e noua practica la Maramures?
la fel este si la Curtea de Apel Galati....pana la sedinta din 14 decembrie 2010, ambele complete de judecata respingeau recursurile finantelor si pe cele ale fondului de mediu sau admiteau recursurile in cazul persoanelor care pierdeau la fond....incepand din 14 decembrie, completul care intra martea ADMITE recursurile finantelor si ale fondului de mediu, RESPINGE recursurile celor care pierd la fond...completul de joi isi pastreaza practica de a restitui sumele de bani celor care au platit taxa pe poluare....
este foarte ciudat, nu mai inteleg nimic...judecatorul care mi-a admis mie cererea, acum respinge tot la curtea de apel....
respinge astfel de actiuni pe motivul inadmisibilitatii (adica a necontestarii deciziei de calcul in 30 zile)...dar nu se contesta decizia, ci doar restituirea, respectiv ar trebui sa judece doar REFUZUL NEJUSTIFICAT, IN URMA UNEI PROCEDURI PREALABILE, DE RESTITUIRE A SUMEI DE BANI REPREZENTAND TAXA PE POLUARE...desi invoc de la bun inceput in actiuni faptul ca eu nu contest decizia, instanta de fond imi da dreptate, ajung la galati la completul de joi si acolo privesc actiunea pe necontestare a deciziei de calcul in 30 zile....!!!!! total aiurea...nici macar nu citesc OUG nr. 50/2008, unde, la art 10 se prevede in mod expres faptul ca: (1) Suma reprezentand taxa poate fi contestata atunci cand persoana care urmeaza sa inmatriculeze un autovehicul rulat poate face dovada ca autovehiculul sau s-a depreciat intr-o masura mai mare decat cea indicata de grila fixa prevazuta in anexa nr. 4.
asadar, decizia nu poate fi contestata din punctul de vedere al restituirii, ci doar in cazul in care se produc modificari tehnice ale autoturismului, caz in care nu se mai plateste taxa stabilita initial, ci doar o taxa redusa, dar aceasta tot se plateste....motiv ptr care, in mod corect, ptr aceste cazuri, se inainteaza o procedua prealabila in sensul restituirii intregii sume, nu doar a unei parti a ei...ATENTIE! OUG 50/2008 prevede ca termenul de 30 zile, prevazut in decizia de calcul, se refera doar la contestarea deciziei din motivul deprecierii autoturismului, nu a intregii sume din cuprinsul acesteia....!
sper ca am fost inteles....dar inca ceva, chiar daca se invoca acest lucru pe care l-am detaliat mai sus, instanta de judecata daca doreste sa respinga actiunile, nu o sa aiba in vedere acest aspect si va respinge in continuare astfel de actiuni...si daca doreste sa admita, privesc CORECT obiectul acestor actiuni..
bafta tuturor!
Recuperare taxa auto
cernea89
Am inmatriculat un autoturism sh pe data de 01.04.2010 adus din germania.Intrebarea mea este daca se mai poate recupera taxa tinand cont ca au trecut cateva ... (vezi toată discuția)