avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare Judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare Judiciara

In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar interesa daca la momentul actual imi pot face reabilitarea(sentinta a ramas definitiva in data de 07.02.2005). In cazul in care as introduce cererea de reabilitare si ea ar fi refuzata e adevarat ca mai pot face o alta reabilitare doar peste 3 ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: neo21 , utilizator 09:06, 25 Iulie 2008
Reanimez acest topic, cu permisiunea voastra, cu rugamintea de a-mi raspunde la o speta asemanatoare; am observat ca in subiectul anterior s-a vorbit despre reabilitarea judecatoreasca, cal putin asa s-a dorit, dar la fel am observat ca pararile au fost impartite in ceea ce priveste reabilitarea: ,,judecatoreasca'' vs. ,,de drept'. Cu privire la acest subiect, permiteti-mi o remarca personala, si anume: condamnarea a fost de 1 an si 6 luni, asta inseamna ca se depaseste un an, termen specificat in art. 134/c.p. in cazul reabilitarii de drept; din ce inteleg de aici s-ar parea ca reabilitarea de drept ar iesi din calcul si ar interveni cea judecatoreasaca prevazuta in art. 135, lit. a)/c.p., care prevede pedeapsa ce depaseste un an. Acum, ca sa revin la speta ce m-ar interesa, va rog sa va dati cu parerea in cazul unei condamnari, la infractiunea de furt, de 3 ani din care s-a executat 6 luni dupa care a intervenit gratierea data de ,, nea Nicu'' in '89; problema e ca, desi a trecut atata vreme de atunci, omul cu infractiunea scoate si acum cazierul ,,patat''. El spune ca anterior ultimului cazier, a scos cazierul ,,alb''. Intrebarea este: ce ar putea sa faca pt. ca sa intervina reabilitarea? sa mearga in instanta sa depuna cerere pt. reabilitarea judecatoreasca sau sa depuna cerere la politie? Omul respectiv nu a facut nicio actiune pana acum cu privire la acest fapt. La eliberarea ultimului cazier, acum 3 saptamani, i s-a spus de persoana care i l-a eliberat ca nu il afecteaza la serviciu, lucru total gresit. Multumesc,
Sa depuna o cerere de constatare a intervenirii reabilitarii judecatoresti, daca inca apare in cazier acea condamnare,

................
In cazul condamnarii de 1 an si 6 luni intervine reabilitarea de drept, intrucat mai exista scris doua cuvante, si anume cu suspendare. Vezi art.86 si urm. din codul penal. ;)
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Reabilitarea judecatoreasca nu intervine in urma introducerii unei cereri la instanta de judecata? Asta nu inseamna ca mai intai trebuie depusa acea cerere si apoi cea de constatare? In ceea ce priveste reabilitarea condamnarii de 1 an si 6 luni, multa dreptate; n-am fost atent la art. 86. #-o Nu am gasit, insa, nicio referire la reabilitarea de drept in cazul gratierii, exista asa ceva, sau intervine numai cea judecatoreasca? :-/
neo21 a scris:

cazul unei condamnari, la infractiunea de furt, de 3 ani din care s-a executat 6 luni dupa care a intervenit gratierea data de ,, nea Nicu'' in '89;


Cerere de reabilitare, prin care solicitati instantei, ca după ce va constata îndeplinite condiţiile reabilitării judecătoreşti, să dispuna radierea efectivă a condamnării din cazierul judiciar.
Cererea la instanta poate fi depusa personal de persoana in cauza, sau prin avocat? Necesita vreo formulare tipica?

Alte discuții în legătură

Cerere de reabilitare judecatoreasca admisa - termen obtinere cazier MBH MBH Buna seara. In cat timp de la darea sentintei favorabile in cazul reabilitarii se poate elibera un cazier curat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar- termen/procedura moritsu moritsu Va rog sa ma ajutati cu niste pareri ! \\" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Bogdan_m Bogdan_m Buna dimineata. Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta. Am fost condamnat in anul 2000 la o pedeapsa de 9 luni( " pentru art 208 al.1, 209/1 lit ... (vezi toată discuția)