avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Avocat in blugi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Avocat in blugi

Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 21:44, 16 Mai 2013
Petrisor Laura a scris:

Opiniile legate de tinuta unui avocat (la modul general ) in jeansi (in particular) ar fi fost interesante daca ar fi provenit de la persoanele din afara breaslei noastre.

chiar ar fi fost interesant sa aflam si parerile lor..............................

Pai mai are cineva loc de avocati , ca sa posteze in acest topic ? !

Mie nu imi inspira o mai mare incredere un avocat imbracat la patru ace , pentru ca un avocat care tine prea mult la aspectul exterior inseamna ca este prea preocupat de propria persoana ca sa mai fie atent si la nevoile si problemele clientului .

Nimeni nu apeleaza din placere la serviciile unui avocat , iar un avocat prea bine imbracat te face sa te gandesti ca este un avocat care vrea doar sa-ti ia banii ca sa se poata imbraca si mai bine .
romania inedit a scris:

Petrisor Laura a scris:

Opiniile legate de tinuta unui avocat (la modul general ) in jeansi (in particular) ar fi fost interesante daca ar fi provenit de la persoanele din afara breaslei noastre.

chiar ar fi fost interesant sa aflam si parerile lor..............................

Pai mai are cineva loc de avocati , ca sa posteze in acest topic ? !

Mie nu imi inspira o mai mare incredere un avocat imbracat la patru ace , pentru ca un avocat care tine prea mult la aspectul exterior inseamna ca este prea preocupat de propria persoana ca sa mai fie atent si la nevoile si problemele clientului .

Nimeni nu apeleaza din placere la serviciile unui avocat , iar un avocat prea bine imbracat te face sa te gandesti ca este un avocat care vrea doar sa-ti ia banii ca sa se poata imbraca si mai bine .

aveti mare dreptate
sunt multi avocati care au o parere forte buna despre ei desi realitatea e una cruda
In general avocatul imbracat la patru ace este atent la detalii, tind sa consider eu.
In plus, instantele sunt si ele foarte atente la detalii...

Sa stiti ca de multe ori in functie de pantofi avocatul poate sa fie limitat in pledoaria sa de instanta.Am vazut destule faze de acest fel.Evident ca depinde si de circumstantele cauzei si ce sustine acesta...dar tendinta de a impune respect este mult mai mare in cazul avocatului la patru ace decat in cazul avocatului care sta sprijinit ca la bar cand pledeaza...

Cat priveste avocatul in blugi in instanta in general denota o anumita lejeritate.
La cazuri lejere unde procesul se castiga sigur nu conteaza cum este imbracat avocatul, dar la unele instante, mai ales la cele penale avocatii in blugi pot fi dojeniti cumva...deoarece instantele tind sa considere o anumita lipsa de respect.
Cum spuneam, instantele se uita la detalii si poate ca si instantele sunt de parere ca avocatul la patru ace este atent la detalii.
La femei nu prea se pune mare accent.
Concluzia ar putea sa fie aceea ca daca va veti angaja femeie avocat nu ar conta si ati avea dreptate, Romania Inedit.
Apropos de femei avocat, multe au renuntat la tocuri inalte si este de inteles.Daca au de asteptat vreo 5-6 ore pana sa intre in instanta pot fi grav afectate de durerea de picioare.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa stiti ca de multe ori in functie de pantofi avocatul poate sa fie limitat in pledoaria sa de instanta.

da, este...
eu aveam unii cu talpa epa si pentru ca instanta nu stia de o astfel de talpa m-a limitat:rofl:
desi cauza supusa atentiei era micsorare pensie

La cazuri lejere unde procesul se castiga sigur .....

:stunned:

La femei nu prea se pune mare accent.

cu asta sunt de acord:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roba - accesoriu facultativ sau obligatoriu ? ContSters119945 ContSters119945 Sa raspund la intrebarea din titlul acestui subiect, obligatoriu in mod clar! Am cunoscut multi avocati cu experienta care, practic, refuzau sa poarte robele ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat tinuta budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna ziua!Examenul de bacalaureat cere prin lege tinuta obligatorie astfel examinatorii fiind indreptatiti sa excluda din examen elevi imbracati neadecvat sau ... (vezi toată discuția)
Roba avocat lori2007 lori2007 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)