avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

am functie manageriala si in contractul de munca exista o clauza prin care scrie ca nu am voie sa execut ore suplimentare decat in caz de forta majora sau legat de anumite accidente.
totusi, in ultimii doi- trei ani, afectati de criza, am lucrat foarte multe ore suplimentare pentru ca firma nu a mai angajat personal. Ca urmare a faptului ca in mod constant, de-a lungul ultimilor doi ani, am lucrat cu 30-40% mai multe ore decat programul normal, sanatatea mi-a fost afectata si am probleme legate de imunitate.
Cu toate acestea, acum sunt fortat sa accept o noua functie, o retrogradare (probabil ca urmare a faptului ca a mea capacitate de munca a fost afectata, dar nu sunt sigur).

imi puteti spune, va rog frumos, daca:
- aceasta clauza (obligativitatea de a nu presat ore suplimentare) este legala sau nu?
- in eventualitatea unei actiuni in justitie as putea obtine plata acestor ore suplimentare
- cum pot face dovada faptului ca primesc presiuni pentru a accepta o retrogradare si eventual pentru a parasi firma?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 17 Ianuarie 2011
imi puteti spune va rog daca aceste ore (de zi) se vor plati cu spor de 100% sau cu spor de 200%?

am si cateva ore de noapte, ore in weekend, iar in weekend nu am program.
va multumesc din nou
Sporul pentru munca suplimentară este de 100 % din salariul de bază.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in weekend RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez cand un angajat lucreaza un weekend/luna? In afara de sporul de weekend pe care il acord, trebuie sa ii platesc si cele 2 zile lucrate cu spor de ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta? ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am si eu o intrebare: In CCM 2007-2010 la art 41 alin 3 lit c) spune: pentru orele suplimentare si pentru orele lucrate in zilele libere si in ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare marinvasile marinvasile In firma unde lucrez,orele lucrate in sarbatorile legale,sambata si duminica,precum si cele suplimentare efectuate in cursul saptamanii se platesc dublu.Luna ... (vezi toată discuția)