avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj si incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj si incredintare minor

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se face partajul si cui se incredinteaza copilul in situatia urmatoare:
Sunt casatorita de 5 ani si am un copil in varsta de 4 ani si 8luni. in primii doi ani de casnicie eu am fost in concediu de maternitate iar dupa am incercat sa ma intorc la servici insa copilul care mergea la cresa se imbolnavea atat de des incat am stat 7 luni numai in concediu medical si concediu fara salar,dupa care a trebuit sa imi dau demisia pentru ca nu avea cine sa stea cu copilul. In acest timp sotul meu a contribuit la veniturile familiei noastre dar nu in mod constant deoarece nu avea carte de munca si serviciul era de asa natura incat in unele luni aducea bani multi in altele deloc. Mentionez deasemenea ca in primul an de casnicie parintii mei ne-au ajutat lunar cu o suma de bani.
Dupa aceea sotul meu a infintat o firma care merge destul de bine dar mie mi-a interzis sa ma angajez sub motivul ca sunt destui bani in casa si ca concediile noastre nu ar coincide si ca nu ar avea cine sa aiba grija de copil. Avand in vedere ca ar fi trebuie sa iasa unul din parintii mei la pensie ca sa aiba copilul cu cine sta ( inca mai se imbolnaveste din cand in cand) iar socrii nu ne ajuta deloc in aceasta privinta am acceptat sa stau acasa iar cartea mea de munca este la sotul lafirma. Mai avem in posesie un imobil construit de sotul meu cu banii nostrii si bani luati imprumut de la tatal meu si un teren ( altul decat cel pe care se afla imobilul). In tot acest timp eu am fost singura care s-a ocupat atat de casa cat si de copil deoarece sotul meu lucreaza pana seara tarziu (vine intre 8 si 10 seara), de multe ori si in weekend, iar in weekend copilul sta la parintii mei.
As dori sa stiu cum se impart bunurile (de mentionat ca nu doresc sa nedreptatesc pe nimeni...vreau doar sa imi pot intretine copilul) si daca copilul imi poate fi luat pe motiv ca nu am lucrat si ca in a doua parte a casniciei sotul meu a fost principalul aducator de venituri?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sabina492005 , utilizator 10:22, 9 Aprilie 2008
eu nu doresc parte din acei bani .doresc 1/2din apartament pentru pentru ca el in afara de cei 6000 euro pe care i i-s dat mama lui nu a achitat nici o rata de cand am cuparat apartamentul.si el sustine ca apartamentul este al lui pentru ca i-a dat mama lui 6000 euro la un moment dat,el ignorand faptul ca am vandut o garsoniera care era a noastra si el sustine ca este tot al lui.
in legatuira cu avocatul eu am contactat unul de la baia mare pt ca acolo am avut apartamentul si divortul.
astept raspunsul lui pe mail.dar eu ma interesez sa vad ce sanse am.
va multumesc pentru raspunsul prompt.in plus eu consider ca dak la momentul acela ea nu a facut nici un act precum ca banii ii sunt dati doar fiului ei ignorand ca acesta are un copil si o sotie.eu nu doresc partea lui ,doresc 1/2 apartament pentru care eu sin in momentul acesta platesc o alta rata de 6000 euro ,bani care i-=am scos tot pe numele meu pentru a aduce imbunatatiri apartamentului in care eu nu mai locuiesc ,locuieste el cu concubina lui,si la cererea mea sa platesca el rata pentru ca el foloseste bunurile(termopane,microcentrala,mobila nou,gresie,faianta,parchet ,usi totul nou)
acum ma intreb oare contributia mea cu aceti 6000 euro nu conteaza la fel de mult ca si cei 6000 euro pe care i i-a dat mama lui?
am dovezi cum ca am investit toti cei 6000 euro in apartament.am facturile la toto ce am cumparat.
eu sa stau in chirie ,sa intretin copilul pentru ca nici cei 100 lei care trebuia sa-i dea baiatului care e intretinerea mea nu i-a dat Niciodata nu o sa deschid proces pentru 100 lei care trebuie sa-i dea fiului llui pentru ca nu mai am bani de atatea procese

va multumesc dak imi raspundeti si va dati cu pararea.
.
Contributia sotilor la dobandirea bunurilor comune nu trebuie inteleasa in sensul de contributie la dobandirea fiecarui bun in parte, ci in sensul de contributie a sotilor la dobandirea tuturor bunurilor comune luate in asamblul lor.
Cota de contributie e unica pentru toate bunurile comune, nefiind admisibila stabilirea diferentiata pentru unele categorii de bunuri. (daca unul a platit cu 6000 euro rata si altul cu 6000 euro termopanul' asta nu inseamna ca unul are mai mult din casa si celalat mai mult din termopan, ci tocmai faptul ca fiecare din soti a avut o contributie sensibil egala la dobandirea bunurilor comune. )
Iar in stabilirea acestei cote de contributie se pleaca oricum de la o prezumtie de egalitate. Cel ce pretinde ca a avut o contributie mai mare de 50% la dobandirea bunurilor comune trebuie sa dovedeasca.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
romascanu, moderator
multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)