avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate renunta la contractul de intretinere ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate renunta la contractul de intretinere ??

Buna ziua,

AM facut un contract de intretinere cu un batran, neajutorat, are o fata plecata de ani de zile de acasa, nu-i poarta de grija, il ingrijim si i-am facut conditiile necesare deoarece locuia in frig si muzerie multa, am investit 13 mii de euro pentur a-i face utilitatile necesare. Acum ca ii este bine, se gandeste la fiica lui,ar vrea sa intrerupem contractul....a trecut peste iarna grea cu bine, l-am tinut in puf, iar acum vrea sa se raygandeasca, desi nu a dezmostenit-o, fata are partea mamei care a decedat, insa nu este facuta indiviyiunea, nu vroia niciodata sa o faca, u s-a intles cu familia niciodata ! CUM POATE RENUNTA BATRANUL LA CONTRACT, POATE RENUNTA DCA NOI NU SUNTEM DE ACORD ? IN CAYUL IN CAR SE INTAMPLA, RISCAM SA PIERDEM TOTI BANII PE CARE I-AM INVESTIT ?? AVEM DOVEZI FOARTE CLARE SI FACUTURI,CHITANTE A TOT CEEA CE AM FACUT ACOLO....DACA NOI NU SUNTEM DE ACORD, POATE INCEPE ACTIUNE IMPOTRIVA NOASTRA PTR. DESFACEREA CONTRACTULUI DE INTRETINERE ??DATI-NE UN SFAT VA ROG ! Ne-a fost mila de el, era in conditii f f f grele far foc iarna, fara caldura, fara baie...are 80 de ani, insa arata bine ....el a insistat sa facem contractul iar la notar a fost preyent si repreyentant de la primarie, ptr.persoanele varstnice. ACUM CA SE VEDE CU SACII IN CARUTA...face figuri..vine vara si se gandeste ca poate renunta....NOI NU VOM FI DE ACORD NUMAI DACA NE VA PLATI TOATA IVESTITIA !! CRED CA A FOST UN SMECHER, CASA LUI NU A FOST RENOVATA DE 60 DE ANI...ii ploua in casa...acum e ok ! Ne-a lasat o parte din terenul pe care il are, nu a dezmostenit-o nici pe fiica ! CE SE POATE INTAMPLA VA ROG SA NE DATI UN SFAT !! multumim anticipat !
Nu cred ca poate fi data o pozitie referitoare la contractul de intretinere fara sa-l vedem. Ca nu stim ce spune in el, daca scrie ca obligatiile dv. sunt acelea de a-l duce la un control anual, sa-i asigurati mancare si haine, dar dv. i-ati reparat casa, nu are nicio relevanta investitia facuta.
Mai mult, daca vrea intr-adevar sa desfaca acel contract, se poate folosi de acest fapt: au reparat casa, nu mai ajungeau vremea sa se vada in ea... :slap:
Eu inteleg ca dv. sunteti de buna-credinta si nu neg asta, insa depinde de obligatiile asumate. Depinde de cum e contractul in cauza si, daca e facut de notar... nici nu vreau sa-mi imaginez cat e de general!

Incercati sa pastrati chitante si bonuri de la toate cele pe care i le duceti, inclusiv haine si mancare. Aveti mare grija la eventualii martori, in cazul acestor contracte trebuie demonstrate elemente de fapt, de aceea se admite proba cu martori. Daca vecinii lui va urasc... :(
Daca ii ploua in casa, investitiile de reabilitare au fost o cheltuiala necesara, si nu voluptorie; in cazul ipotetic in care s-ar desfiinta din orice motiv contractul de intretinere, dvs. aveti dreptul sa le recuperati, in caz contrar, ar fi vorba de o imbogatire fara just temei pentru batranul intretinut.
Si dvs. puteti aduce martori in acest sens, nu doar intretinutul...constructorii etc. Si inscrisurile cu privire la investitii sa le pastrati cu grija.
Puneti-i in vedere intretinutului ca in caz de reziliere e obligat sa va restituie sumele investite, si cu siguranta o sa vada altfel lucrurile. Pastrati de asemenea toate dovezile cu privire la intretinerea pe care i-o prestati: chitantele la intretinere, bonurile de medicamente etc.
Multumesc pentru ceea ce mi-ati scris. Nu scrie in contract sa-i reparam casa, insa cu asta trebuia sa incepem deoarece ii ploua in casa, avea serpi pe sub pamant...geamurile sparte...oricum NU AVEM NEVOIE DE CASA, a insistat aproape 1 an sa facem acest contract, noi, nu avem nevoie nici de casa, noi avem una si chiar nu avem nevoie ! Insa daca omul vroia sa se vada ingrijit, dupa ce de 6 ani il hranim noi ! In contract este obligatia de intretinere, medicamente, hrana, caldura...normal ii purtam de grija. Are in schimb teren care vrea sa ni-l lase noua pentru ca il ingrijim, ne intelegem pana in prezent, insa parca are remuscari desi cu fiica chiar deloc nu s-a intles niciodata ! Noua ne era foarte mila de el, el a insistat sa facem contractul ! Mai e o problema, eu chiar nu am timp sa merg la vecini, nici nu ii cunosc, locuim la oras, un oras mare...IN CAZ DE CEVA AVEM NEVOIE DE PROBELE CU MARTORI ??? Constructorii care au facut reparatii la casei ar fi buni ? Avem fotografii, inregistrari video cu aspectul si conditiile grele pe care le-a avut inainte de renovare....am ramas uimiti cand am vayut mizeria in care traia....avem astfel de dovezi ! M-ati pus pe ganduri, inseamna ca ar fi bine sa ma vada vecinii cand ii duc mancare, nu ?? Probabil vad, insa nici nu eram atenta la asa ceva, dar poate imi rasundeti ce fel de martori am nevoie daca ajung sa / mi para rau de investitia facuta.... dar fara investitie nu puteam, era sub orice critica am inceput mai intai cu reparatia casei apoi cu utilitati, nu i-am renovat toata casa LUX, sa nU va inchipuiti, familia mea este cea care vede eforturile pe care le depunem ca sa-i fie bine batranului, dar ea nu va putea sa fie martor in instanta, nu ? UNEORI MA MIR DE CE NU VORBESTE CU NICI UN VECIN...CHIAR NU TINE LEGATURA CU VECINII,II PLACE SINGUR...nu am vazut sa fii venit cineva la el dintre vecini..SPERAM SA NU AJUNGEM ACOLO, DESI UNEORI MA GANDESC CA DACA AR AVEA SA-MI DEA BANII INAPOI, ASI RENUNTA, FIINDCA NU RAVNESC LA AVEREA LUI, dar ne-a fos mila, fiica lui NU A FOST SA-L VADA DE 30 DE ANI....AStept sa-mi mai spuneti ce pot face daca ajungem acolo ? MULTUMESC DIN SUFET !
Aoleu, Diana, ai dreptate! Asa e cu cheltuielile... mi-a scapat!
Martori aveti nevoie daca ajungeti in instanta, atat pentru recuperarea investitiilor, cat si pentru desfiintare contract, dupa caz...
Va doresc sa nu ajungeti acolo. Dar situatia reala se va evalua corect atunci, nu un an sau luni bune inainte. Caci daca se modifica situatia de fapt, cad toate discutiile purtate.
Astfel ca, o sa vedeti atunci cum stati.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere kocs kocs Parintii mei au incheiat anul trecut un contract de intretinere cu o batrana. Aceasta le-a dat casa si terenul aferent pentru a fi intretinuta pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Referitor la un contract de intretinere ?? harnicel harnicel va rog daca se poate niste sfaturi in ceea ce priveste contractul de intretinere > e vorba despre un batran de 81 ani, locuieste langa mine, are o fiica ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere boyzone boyzone buna ziua revin cu un subiect pe care l-am mai pus in discutie aici, si anume un contract de intretinere cu o persoana in varsta de 76 ani.Desi am avut mereu ... (vezi toată discuția)