avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Cum se poate stabili pensia alimentara unui parinte cetatean strain (francez) in conditiile in care copilul sta cu mama in Romania?
Exista mijloace pe care instanta le poate folosi in aflarea veniturilor paratului in tara lui de resedinta?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:05, 20 Ianuarie 2011
inca o data, va multumesc. Dumnezeu sa va ajute sa ajutati incontinuare!
Si eu va multumesc.:vishenka:
Mult noroc in demersurile dvs.in vederea stabilirii drepturilor copilului dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:pleasantry:

nu vreau sa par insistenta (desi uneori sunt :) ) dar ma gandeam daca e posibil ca instanta sa dispuna ca procent din veniturile tatalui si nu ca suma efectiva nivelul pensiei alimentare.
Cand pensia in favoarea minorului se stabileste in functie de venitul realizat de catre tata, se stabileste procentual, respectiv 25 % ( pentru un copil) din venitul net realizat lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Custodie minor comsoiu comsoiu Buna seara. Am o mica problema si as dori un sfat de la un profesionist. Am un bebelus in varsta de 1 an. Nu sunt casatorita dar tatal copilului l-a trecut pe ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere! oana_alexandra oana_alexandra Buna ziua! Am si eu o nelamurire. In anul 1998s-a pronuntat divortul , iar minorul a fost incredintat mamei , stabilindu-se o pensie de intretinere de 20% din ... (vezi toată discuția)