avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile mamei asupra copilului rezultat din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile mamei asupra copilului rezultat din concubinaj

am trait 10 ani in concubinaj cu un barbat,acum 6 ani nascand un copil. dupa nenumaratele lui infidelitati si umilinte si in urma tratamentului violent verbal si,uneori,chiar fizic,in fata copilului,am decis sa-l parasesc. insa el insista ca nu-mi da copilul.amenintandu-ma chiar,stiind ca eu nu as pleca niciodata fara copil.mentionez ca am locuit in casa lui in tot acest timp,dar el nu a avut niciodata un serviciu.a luat copilul la doua dintre amantele lui,astfel afland eu despre acestea doua.el mai are un copil dintr-o casatorie anterioara,pe care l-au crescut parintii lui. ce sanse exista ca acest tata sa obtina custocia copilului? si eu pot pleca linistita din casa lui cu copilul,fara a avea probleme legale? i-am spus ca poate vedea copilul cand vrea,chiar sa stea o saptamana cu el,una cu mine. ma ameninta cu scandalurile cand ii spun ca nu se mai poate si vteau sa plec cu copilul. ce-i de facut in acest caz? multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirela56 , utilizator 13:21, 2 Decembrie 2011
puteti pleca fara probleme cu , copilul, aveti toate drepturile.
Este totusi recomandabil ca la scurt timp dupa ce plecati cu minorul sa deschideti procesul de incredintare a acestuia deoarece pana nu aveti o hotarare judecatoreasca puteti avea probleme cu tatal minorului care poate invoca drepturile sale de parinte in mord egal cu dvs.
In cazul in care lucrurile se complica aveti la dispozitie si o procedura de urgenta pentru a obtine incredintarea provizorie a minorului pana veti obtine o hotarare judecatoreasca pe fondul cauzei.
Daca aveti unde merge, luati copilul si plecati, apoi apelati la un avocat care sa formuleze actiunile pentru incredintarea minorului si pentru pensia de intretinere, pe calea ordonantei predintiale (in regim de urgenta). Aveti mari sanse sa va fie incredintat copilul, tatal putand sa-l viziteze conform unui program stabilit de comun acord si comunicat instantei pentru a fi avut in vedere la solutionarea cererilor.
Puteti apela si la Protectia copilului - uneori pot asigura si consiliere juridica specializata. Oricum, va pot sprijini daca vreti sa scoateti copilul din aceasta situatie conflictuala.
Mai exista si centre care ajuta mamele cu astfel de probleme (dati o cautare pe internet sa vedeti ce gasiti in zona in care locuiti).
Dar trebuie sa fiti hotarata sa rupeti aceasta relatie.

buna seara.sunt o mama minora(17ani).am o fetita care este recunoscuta de tatal ei.am stat impreuna doi ani ..in acesti doi ani ,am fost batuta,infometata,umilita,tratata mai rau ca un animal..l-am parasit acum o luna si vreau sa plec cu fetita mea la parintii mei care sunt stabiliti in italia,dar-el- nu vrea sa-si dea semnatura ptr. pasaport .ce este de facut in cazul meu ?care sunt procedurile si cat dureaza ...va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
kege, utilizator
Exista posibilitatea obtinerii unei hotarari judecatoresti care sa-ti permita scoaterea din tara a minorei, fara acordul expres al tatalui. Pentru aceasta, trebuie sa iei legatura cu un avocat. Poti apela si la Protectia Copilului.

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu copilul minor icu 78 icu 78 buna ziua. locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta ... (vezi toată discuția)
Parasirea tari de catre copilul minor maxne maxne Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Am o fetita rezultata dintr-o relatie de concubinaj. prin sentinta judecatoreasca sa stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)