avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... comisie strainatate autoritate tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

comisie strainatate autoritate tutelara

Buna ziua!
Sunt cetatean roman, rezident spaniol cu domiciliul in Spania.
In prezent am un proces, in Romania, de divort cu minor in urma casatoriei contratata in Romania cu cetatean roman, proces care e pe rol de 2 ani( minorul are 9 ani, va implini 10 in iulie anul acesta). Tatal copilului este de acord ca divortul sa fie din vina ambelor parti, tutela minorului sa imi fie incredintata mie, sa plateasca pensie alimentara si sa-mi recuperez numele avut anterior. Minorul in prezent locuieste in Romania cu mama mea. S-a facut de catre Autoritatea tutelara o comisie in Romania, in casa mamei mele . Si totusi judecatorul a decis ca vrea o comisie si in Spania la domiciliul meu, unde va locui copilul. Toate bune si frumoase. Doar ca aici e dilema mea. Cine stabileste aceste comisii in Spania sau ce as putea eu sa fac sa anunt sau sa cer sa se faca o comisie, pentru ca totul se tergiverseaza de mai bine de 1 an .. Si nu inteleg unde si cine trebuie sa faca ceva. Daca cineva stie ce pot face eu aici in Spania, ca sa se efectueze acea comisie.. Avocata mea din Romania zice ca s-a trimis o hartie in Spania.. dar unde si cum nu se stie. La toate institutiile spaniole la care am intrebat nu au auzit de nici o comisie de genul asta si habar nu au si mai ales daca le zic de Romania .. deja sunt rataciti.
Ultima mea incercare a fost sa apelez la politie si primaria locala , unde pot cere un certificat de reintregire a familiei si pt acest certificat va veni cineva de la politie si cineva de la primarie-chestiuni sociale la mine acasa sa vada daca minorul va avea conditii..
Eu am infatisare in 21 mai si daca acest certificat nu este bun sau nu este luat in considerare de instanta romana, atunci se va amana pt septembrie .. si asta ar insemna sa intram in al treilea an de procese..
Ma intreb cam cat dureaza un proces unde partile au contradictii.. si nu sunt de acord cu cerintele celuilalt.
Deci daca cineva stie si ma poate ajuta, i-as fi mai mult decat indatorata.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 13 Aprilie 2008
romascanu a scris:

Cum Dumnezeu stati de aproape 3 ani intr-un proces de divort cata vreme v-ati inteles pe toate aspectele eu nu pot pricepe. Pai eu am "divortat Spania (ea) de Turcia (el)" intr-o singura zi (la primul termen) cu copil cu tot. Vorbesc serios, pana si judecatoarea a zis: daca tot e intai iunie sa facem un "cadou" copilului.
Exact cum a spus Liliana mai sus, mai bine veneati intr-un concediu pe aici si rezolvati problema.
Raspunsul concret la intrebarea dvs. nu-l am pentru ca nu obisnuiesc sa ma incurc aiurea cand se pot face lucrurile simplu.
Problema este ca daca un judecator a apucat sa se pronunte ca vrea proba x nu revine asupra ei... doar asa ca s-a trezit mai vesel in dimineata de 21. Dar daca ii serviti o hartie, fie ea acel certificat la care v-ati gandit, s-ar putea sa aiba un "motiv" sa revina (ceva de genul "bogdaproste ca v-a trecut prin cap, ca sa am si eu cum sa motivez de ce am revenit asupra probei"). Asa ca puteti incerca.

Ok, multumesc...
Nu se poate ca un avocal local sa nu stie care este autoritatea din Spania care face astfel de anchete si constatari pentru procese din strainatate... Nu stiu ce anume ati intrebat, adr este o conventie in baza careia Spania are desemnata o autoritate pentru asta, iar un avocat galician trebuie sa stie cine si cum face ancheta pentru Galicia... ma indoiesc sa nu puteti afla, doar n-o fi strict secret, sunt informatii publice atsea...

S-a trimis de la Tribunal (de fapt de la judecatorie s-a trimis, nu tribunal) la MInisterul Justitiei de la noi, apoi a plecat mai departe spre Spania... Drumul spaniol trebuie sa-l aflati si dv...
De la Ministerul nostru de justitie ajunge la Ministerul spaniol de justitie si de aici in Galicia. Cererile de comisie rogatorie internaţională se soluţionează, de regulă, într-un interval de timp de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere minor, venituri din spania laur2013 laur2013 Bună ziua, În ce condiții se poate mari pensia de intretinere, dacă fosta soție mai are un copil dintr.o altă relație? Cine poate solicita ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala spania - modalitate de incheiere RebekkaZ RebekkaZ Buna ziua! Am nevoie de o imputernicire avocatiala (apostilata apoi) pentru doi avocati din Spania. Nu trec prin nici un proces momentan, insa, fiind in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)