avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... intampinare sau concluzii?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

intampinare sau concluzii?

am castigat o contestatie la executare impotriva AFP. Sentinta a fost comunicata in august 2010, AFP a depus cerere de recurs in termen,dar nu l-a motivat nici pana acum- am primul termen saptamana viitoare.
Pot solicita respingerea recursului ca nemotivat si nefondat sau respingerea ca nefondat o fac in subsidiar?
Pot in loc de intampinare sa depun doar concluzii intr-un singur exemplar,pt. instanta? Voi solicita judecarea in lipsa si sincer doresc sa termin dosarul intr-un termen si sa nu-l mai tergiversez cu comunicarea inscrisurilor.
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 10:16, 20 Ianuarie 2011
Ma indoiesc ca AFP sa nu-si fi motivat recursul (poate nu vi s-au comunicat motivele de recurs) insa daca e adevarat atunci ...
Recursul nemotivat inlauntrul termenului in care poate fi declarat este nul (termenul este de 15 zile libere (adica intregi, de 24 de ore fiecare) si incepe sa curga de la comunicarea sentintei/deciziei recurate.
Nulitatea se constata si din oficiu asa ca nu trebuie ridicata neaparat prin intampinare care oricum este tardiv formulata pentru ca trebuia depusa cu cel putin cinci zile inainte de termenul de judecata. Majoritatea instantelor iau intampinarile depuse in ziua judecatii ca fiind concluzii scrise si nu mai amana inutil judecata pentru ca sa i se comunice recurentului ca partea adversa vrea respingerea recursului, chestiune pe care oricum o stia. Fac exceptie situatiile in care se depun inscrisuri noi impreuna cu intampinarea, situatie in care judecata trebuie amanata la cerea partii care a primit inscrisurile doar in ziua judecatii ori nefiind prezenta nu le cunoaste pentru ca sa poata pune concluzii cu privire la aceste mijloace de proba.
Am primit citatia in care scrie:"lipsa copie cerere recurs". M-am prezentat la arhiva si am solicitat dosarul la studiu, cererea nu este motivata si nu sunt depuse separat motivele.
AFP nu s-a prezentat nici in fond, nu a depus intampinare, a trimis doar dosarul de executare, fara alte precizari.
Intampinarea nu este tardiva, termenul este joia viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se depune intampinare de 2 ori? nitmar nitmar se declara recurs in august 2010, cu termen in ianuarie 2011. Mi se comunica citatia fara motive de recurs, care nu erau depuse la dosar. Primul termen urma sa ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Dosar raspundere delictuala romex romex Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : -Am fost dat in judecata intr-un dosar de raspundere delictuala . Pe fond s-a dat pronuntare prin respingerea ... (vezi toată discuția)